Apple ja Intel juhivad IT-sektorit ülespoole

31. mai 2011, 21:34

Teisipäevasel kauplemissessioonil näitavad Wall Streeti tehnoloogiasektoris tugevat tõusu investoritele heameelt valmistanud Intel ja Apple. Vastupidises suunas liigub mobiilitootja Nokia aktsia, mis pärast teise kvartali prognoosi alandamist on kukkunud enam kui 10 protsenti.

Turuväärtuse poolest suuruselt teine ettevõte Apple valmistas teisipäeva esimeses pooles paljudele investoritele heameelt. Nimelt teatas tehnoloogiagigant, et järgmisel nädalal toimuval konverentsil esineb Apple pikaaegne juht Steve Jobs. Ettevõtte aktsia vastas uudisele 2,2 protsendise tõusuga ning pärastlõunaks on aktsiahind võrreldes reedese sulgehishinnaga kerkinud 344,89 dollarini.

Taiwanis toimuval elektroonikamessil tutvustas Ühendriikide kiibitootja Intel täna mitut uut nutitelefoni ning tahvelarvutit. Investorid võtsid seadmed postiivselt vastu ning pärastlõunaks on ettevõtte aktsia kerkinud 0,86 protsenti 22,4 dollarini.

Vastupidiselt valmistas investoritele pettumust soome mobiilitootja Nokia. Nimel alandas ettevõte päeva esimeses pooles teise kvartali käibeprognoos. Nokia USA turul kaubeldav aktsia vastas uudisele tugeva langusega ning pärastlõunaks on hind kukkunud 13,78 protsenti 7,07 dollarini.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
31. May 2011, 21:34
Otsi:

Ava täpsem otsing