Insaiderid tehingute lisamist börsiteatesse vajalikuks ei pea

Meelis Mandel, Birjo Must 08. juuni 2011, 07:35

Seda, et börsiemitendiga seotud isikute aktsiatehingud võiksid Eestis olla lisatud börsiteatesse, ettevõtetega seotud inimesed vajalikuks ei pea, kirjutab tänane Äripäev.

„Iga seotud isiku aktsiatehingute lisamine börsiteadetesse tähendaks, et me peaksime palkama endale PR-osakonna, kes neid börsiteateid kogu aeg toodab. FI kodulehel on kõik see info olemas ja ka majandusajakirjanikud hoiavad sellel silma peal,“ lausus Ekspress Grupi juhatuse esimees Gunnar Kobin.

Ka Viisnurga nõukogu liige Heiti Riisbergi hinnangul on tänane süsteem täiesti adekvaatne, sest finantsinspektsiooni lehel on kõik andmed ühe klikiga väljavõetavad. „Kui need tehingud lisada kõik börsiteadetesse, siis muutuks see info seal liiga koormavaks. Iga insideriga seotud tehing ei oma ettevõtte seisukohalt väga suurt olulisust,“ selgitas ta. 

Väikeinvestor Mikk Talpsepp on aga tehingute teavitamise osas teisel seisukohal. „USAs jooksevad need (börsiemitendiga seotud isikute aktsiatehingud-toim.) erinevate uudispakkujate kaudu kaudselt ikkagi silme eest läbi. Eestis võiksid need samuti olla börsiuudistes sees, see annaks parema ülevaate ja suurendaks läbipaistvust,“ lausus investor. 

 

 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
08. June 2011, 07:35
Otsi:

Ava täpsem otsing