• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Euro riskid on alahinnatud

  Debatist? Teemat pole kindlasti piisavalt selgitatud. Ilmselt on valdav osa avalikkusest küllaltki napilt asjaga kursis, kuid on iseenesestmõistetav, et nii olulisi ja kõiki Eesti inimesi puudutavaid küsimusi arutatakse palju laiemalt.
  Arvestades euroala küllaltki ebastabiilset seisu ning abi vajavate riikide ringi võimalikku laienemist, siis on ülimalt tähtis, et inimesed teaksid, millised kohustused valitsus sisuliselt nende raha eest enda kanda võtab.
  Peaksime eeskuju võtma Soome parlamendist, kus näiteks enne Portugali abipaketi vastuvõtmist toimus elav, lausa tuline arutelu. Valitsusel on küllaltki ebamugav antud teemat käsitleda ning seega proovitaksegi pigem mitte avalikkuse tähelepanu all olla - ilmselt kardetakse rahva pahameelt.
  Valimisteema? Koalitsioonierakonnad vältisid enne riigikogu valimisi Euroopa võlakriisi teemat.
  Värske sündmusena oli valijal meeles Eesti liitumine eurotsooniga ning euro kasutuselevõtt - elav diskussioon võlakriisist rahatsoonis, millega riik äsja liitus, poleks kindlasti ei Reformierakonna ega IRLi häälte arvu kasvatanud. Tekib ka põhjendatud kahtlus, et oma suures euroihaluses ei analüüsinud valitsusparteid piisava põhjalikkusega kõiki sellega kaasnevaid riske.
  Samas tuleb tunnistada, et ka Keskerakond ei keskendunud piisavas mahus riigikogu valimiste kampaanias Euroopa võlakriisile.
  Seda eelkõige põhjusel, et asetasime esikohale siseriiklike oluliste probleemide lahendamise - tööpuudus, hinnatõusud ja väljaränne. Just need teemad puudutavad Eesti inimesi igapäevaselt ning vajavad tähelepanu.
  Riigikogus? Riigikogus hääletamisest olulisemaks peame arutelu ja mõttevahetuse tekkimist ühiskonnas. Rahval on õigus teada, kuidas riigi raha kasutatakse, ning avaldada vastavalt oma poolehoidu või rahulolematust.
  Oluline on mõista, et lõpmatuseni ei saa Euroopa Liidu liikmesriigid, sh Eesti, sponsoreerida probleemseid riike. Eesti pole veel nii rikas, et toetada endast rikkamaid riike.
  Kreekast? Kreeka kriisist väljatulek on Euroopa Liidu tuleviku jaoks olulise tähtsusega, sest liit on just nii tugev, kui tugev on tema nõrgim lüli. Samas aga tasub jääda Kreeka toimetuleku suhtes pigem skeptiliseks, sest riigil on jätkusuutlikkusega olnud probleeme tegelikult juba pikka aega.
  Kontrollimata ja korrast ära riigiregistrid, toetuste maksmine ka surnutele, tegelikku olukorda ilusamaks rääkiv valitsus jne - meil pole mõtet luua illusioone Kreeka imelisest tõusust, sest kõik argumendid räägivad pigem Kreeka toimetuleku kahjuks.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Nafta hind on täna tõusu jätkamas
Nafta hinnatõus on täna jätkumas, eelmisel nädalal tõusis tooraine hind juba kaheksandat nädalat järjest, sest globaalne energiaturu kriis suurendab enne talve nõudlust, vahendab Bloomberg.
Nafta hinnatõus on täna jätkumas, eelmisel nädalal tõusis tooraine hind juba kaheksandat nädalat järjest, sest globaalne energiaturu kriis suurendab enne talve nõudlust, vahendab Bloomberg.
Tartus kutsub Reformierakond sotsidele lisaks koalitsiooni Isamaa
Reformierakonna Tartu piirkonna juhatus otsustas esmaspäeval kutsuda Sotsiaaldemokraatliku Erakonna ja Isamaa Erakonna konsultatsioonidele ettepanekuga alustada Tartus koalitsioonikõnelusi.
Reformierakonna Tartu piirkonna juhatus otsustas esmaspäeval kutsuda Sotsiaaldemokraatliku Erakonna ja Isamaa Erakonna konsultatsioonidele ettepanekuga alustada Tartus koalitsioonikõnelusi.
Olümpiavõitja Gerd Kanter investeerib digikulda ja kinnisvarasse "15-20% tootlust teeb meele rõõmsaks."
Olümpiavõitja ja maailmameistri Gerd Kanteri sõnul peavad sportlased juba varakult mõtlema hakkama, kuidas oma tulevik kindlustada. „Sportlase karjäär lõpeb tavaliselt varem kui plaanitakse ja selleks peab valmis olema,“ ütles ta. Kanter ise tegeleb juba mõnda aega investeerimisega ja tema portfelli suurus on kasvanud pea poole miljoni euroni.
Olümpiavõitja ja maailmameistri Gerd Kanteri sõnul peavad sportlased juba varakult mõtlema hakkama, kuidas oma tulevik kindlustada. „Sportlase karjäär lõpeb tavaliselt varem kui plaanitakse ja selleks peab valmis olema,“ ütles ta. Kanter ise tegeleb juba mõnda aega investeerimisega ja tema portfelli suurus on kasvanud pea poole miljoni euroni.