Rainer Saad • 22. juuni 2011 kell 9:47

H&M kasum jäi alla ootuste

Maailma suuruselt teine rõivaste jaemüüja Hennes & Mauritz AB teatas 18% kasumi kukkumisest teises veerandis, mis jäi alla analüütikute ootustele, vahendab Bloomberg.

Ühe aastaga langes ettevõtte puhaskasum 5,21 miljardi Rootsi kroonilt 4,26 miljardi kroonini. 16 Bloombergi analüütiku keskmine kasumiootus oli 4,37 miljardit krooni. Kasumit mõjutas tugev kroon ja kallid toorained. 

„Me oleme optimistlikud H&M tuleviku suhtes, vaatamata väljakutsetele müügi- ja hanketurgudel. Kõrgemad intressimäärad ja toormehinnad ning valitsuste kärpekavad mõjutasid 2. veerandi tulemusi” ütles Hennes & Mauritz firma juht Karl-Johan Persson pressiteates.

Stockholmi börsil kukkus H&M aktsia 1,91%, makstest 210,80 Rootsi krooni. H&M kasum on kukkunud kolmandat veerandit järjest. 

Hetkel kuum