Romet Kreek • 8. august 2011 kell 7:46

Itaalia ja Hispaania võlakirjade hinnad tõusid

Euroopa Keskpanga kava, milleks kohaselt hakatakse ostma Itaalia ja Hispaania valitsuse võlakirju, on tõstnud võlakirjade hindu.

Euroopa keskpank alustas kohe võlakirjaturu avanedes Itaalia ja Hispaania valitsuse võlakirjade ostmisega. Itaalia vanemametnik ütles, et talle jäi mulje, nagu oleks Euroopa Keskpank ostnud, vahendas Financial Times. Kauplejate sõnul keskendas keskpank ostud viie aastaste võlakirjade sektorisse.

Võlakirjade tootlused on kahanenud. Itaalia valitsuse kahe aastase võlakirja tootlus kukkus päevaga 4,54 protsendilt 3,64 protsendile. Rekordtase oli 4. augustil 4,59 protsenti). 10aastase paberi tootlus kukkus 6,15 protsendilt 5,36 protsendile (rekord 5. augustil 6,15 protsenti).

Hispaania valitsuse kahe aastase võlakirja tootlus kahanes 4,24 protsendilt 3,37 protsendile (rekord 4. augustil 4,44 protsenti). Sama maa kümne aastase võlakirja tootlus kukkus 6,05 protsendilt 5,26 protsendile (rekord oli 18. juulil 6,29 protsenti).

Hetkel kuum