Tõnis Palts: valimised on salajased

Alyona Stadnik 25. august 2011, 15:05

Eesti Panga nõukogu liikme Tõnis Paltsu sõnul on tegemist salajase Eesti Panga presidendi kadndaatide esitamisega ja ta pole veel otsustanud, kas ja keda esitada.

 "Isegi, kui ma oleksin otsustanud, ei oleks ma seda avalikustanud, sest tegemist on salajase valimisega,“ lausus Palts.

Ta usub, et need kandidaadid, kes on reaalselt usutavad ja kes on Eesti Panga presidendi koha väärilised, esitatakse ka ilma temata. „Esitamine ja hääletamine on eri asjad. Seega ma ei välista seda, et ma üldse ei esita enda kandidaati. Kuid ma tean, et need inimesed esitatakse nii kui nii,“ rääkis Palts.

Palts kuulub ka erakonda IRL. Postimehe andmetel võib üheks IRLi kandidaadiks olla aga Maailmapangas töötav Ardo Hansson. Tema poole tegi hiljuti kummarduse ka IRLi juht Mart Laar, kui ta ütles 20 iseseisvusaastat meenutavas Postimehe sarjas, et 90ndate alguses aitas valuutakomitee süsteemi loomisele kõige enam kaasa just Hansson, toonane Eesti Panga nõunik ja mitmete Eesti valitsuste majandusnõunik. IRL-i poliitikasekretär Margus Tsahkna on öelnud , et koalitsiooniläbirääkimistel oli erakonna selgeks sooviks, et Ligi jätkaks rahandusministrina, kus ta on väga hästi hakkama saanud.

 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. August 2011, 13:46
Otsi:

Ava täpsem otsing