Silvia Kruusmaa • 9. september 2011 kell 14:13

Nestor: riik röövib töötukassa paljaks

"Piltlikult öeldes tuleb sinu juurde naabrimees ja ütleb, et vaat kui tore, et sa halbadeks aegadeks raha kõrvale panid, see on nüüd minu korterilaenu tagatis, ma sain tänu sellele odavama intressiga laenu võtta," kirjeldas sotsiaaldemokraat Eiki Nestor Delfile rahandusministeeriumis valminud plaani koondada töötukassa ja haigekassa reservide haldamine rahandusministeeriumi.

Nii töötukassal kui haigekassal on suured reservid, mis aina kasvavad ning seetõttu on rahandusministeeriumil tekkinud idee need koondada rahandusministeeriumi riigikassa osakonna hallata. Plaani vastu on juba protesteerinud nii tööandjad kui ametiühingud.

Rahandusministeeriumi riigikassa osakonna juhataja Merle Wilkinson proovis kriitikuid rahustada: "Haigekassa ja töötukassa jäävad oma pangakontode omanikeks – nende vaba raha on neile kuuluvatel kontodel ning nad kasutavad seda oma põhitegevuse eesmärgil." 

"See on pakazuhha, potjomkini küla, soov näidata, et meil on kõik väga hästi, ent selle käigus tehakse suuri sigadusi," leidis Nestor.

 

Hetkel kuum