• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Veefirmal paigas mustim stsenaarium

  Konkurentsiameti teade alandada ühepoolselt veeteenuse hindasid Tallinnas 29 protsendi võrra surus kuus ja pool aastat börsifirma staatust nautinud Tallinna Vee aktsia eile 6,7 eurole ehk ajaloo madalaimale tasemele. Päevaga tõmmati veefirma väärtusest maha 5,7% ehk enam kui 8 miljoni euro võrra. Konkurentsiamet tuli eile välja senini julgeima ja konkreetseima sammuga monopoolse veefirma tariifide alandamise saagas, sundides esitama veefirmat novembri keskpaigaks veeteenuste hindade alandamise taotlust või vastasel juhul alandama ühepoolselt juba 2012. aastast.
  Tulud ja kulud langevad 12 miljoni euro võrra. Loomulikult jätkab Tallinna Vesi koos suuromanikust Suurbritannia veefirmaga võitlust edasi, et hind aktsionäride seisukohalt paremaks võidelda, kuid mõnevõrra muutus kaua aega häguselt püsinud pilt Tallinna Vee aktsia ümber selgemaks ja veefirma turuväärtuse hindamine muutus investoritele lihtsamaks. Nimelt on nüüd aktsionäride jaoks paigas kõige mustem stsenaarium, mis tähendab seda, et veefirma aastakäibest ja -kasumist lõigatakse maksimaalselt ära umbes 12 miljonit eurot.
  Kuna veefirma aktsionärid on enamalt jaolt konservatiivsed investorid, kes on läinud välja pikaajalise stabiilse dividenditootluse peale, siis tähendab see neile, et praegune umbes 0,8eurone dividendimakse aastas ühe aktsia kohta asendub umbes 0,3-0,35eurose dividendimaksega.
  Kas see on väike dividenditootlus? Praeguse üle 10protsendise dividenditootlusega võrreldes kindlasti, kuid sellest hoolimata tagaks ka korralikult kärbitud kasum väärtpaberile umbes 4-5% dividenditootluse. Kahe 2-3protsendilise tähtajalise hoiuse aastaintressi juures oleks see endist viisi ühtjagu atraktiivne näitaja.
  Lisaks jääb investoritele alles võimalus, et Tallinna Veel õnnestub kohtuprotsessi abil siiski veetariife vähem alandada või koguni samaks jätta. See tähendab, et eilne otsus võttis aktsial suurema langusriski kinni, kuid tõusuvõimalus (isegi olulisel määral) jäi väärtpaberil siiski alles.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Urmas Jaagant: Keskerakonna liikmed peaksid nõudma Ratase tagasiastumist
Keskerakonna kohalike volikogude valimiste tulemus on nagu tomat supermarketi puuviljaletis – kaugelt ja õige valguse all vaadates täitsa ilus, aga tegelikult vaevu heleroosa ning täiesti maitsetu, kirjutab Äripäeva ajakirjanik Urmas Jaagant.
Keskerakonna kohalike volikogude valimiste tulemus on nagu tomat supermarketi puuviljaletis – kaugelt ja õige valguse all vaadates täitsa ilus, aga tegelikult vaevu heleroosa ning täiesti maitsetu, kirjutab Äripäeva ajakirjanik Urmas Jaagant.
Volvo Cars sihib 23 miljardi dollarist hinnasilti
Praegu Hiina autotööstusettevõttele Geely Holding kuuluv Volvo Cars teatas, et IPO tuleb hinnavahemikus 53-68 Rootsi krooni (SEK) aktsia kohta, vahendab Reuters.
Praegu Hiina autotööstusettevõttele Geely Holding kuuluv Volvo Cars teatas, et IPO tuleb hinnavahemikus 53-68 Rootsi krooni (SEK) aktsia kohta, vahendab Reuters.
Soome sai uue ükssarviku
Avatud lähtekoodiga andmebaasiteenuste pakkuja Aiveni väärtus tõusis hiljutises rahastamisvoorus 1,8 miljardi euroni ehk ligikaudu 2 miljardi dollarini, mis teeb temast värske ükssarviku.
Avatud lähtekoodiga andmebaasiteenuste pakkuja Aiveni väärtus tõusis hiljutises rahastamisvoorus 1,8 miljardi euroni ehk ligikaudu 2 miljardi dollarini, mis teeb temast värske ükssarviku.
Playtech müüakse mitme miljardi eest Lisatud asutaja ning endise ja praeguse juhi kommentaarid
Austraalia hasartmänguautomaatide tootja Aristocrat Leisure ostab mängutarkvara tootva Playtechi.
Austraalia hasartmänguautomaatide tootja Aristocrat Leisure ostab mängutarkvara tootva Playtechi.