Rainer Saad • 13. oktoober 2011 kell 15:46

Siseinfoga kaupleja mõisteti 11 aastaks vangi

Riskifondi magnaat ja Galleon Groupi looja Raj Rajaratnam mõisteti täna siseinfoga kauplemise eest 11 aastaks vangi.

Rajaratnami 11-aastane vanglakaritus on pikim siseinfoga kauplemises süüdistatutele, aga oli vähem kui prokuröri nõutud 19 aastat. Rajaratnam oli keskne isik skandaalis, mis puudutas ka USA suurimaid finantsinstitutsioone, sealhulgas Goldman Sachsi, Intel Corp.-i, IBMi ja McKinsey & Co-d.

Rajaratnami kaitsja nõudis palju lühemat karistust, viidates oma kliendi kehvale tervisele ning asjaolule, et valitus karistab antud teo eest Rajaratnami karmimalt kui mõrva eest. USA ringkonnakohtunik Richard Holwell ütles, et 11 aastane karistus saadab kindla sõnumi kapitaliturgudele. Maksimumkaristus oleks olnud 24 aastat. Rajaratnam arreteeriti 2009. aasta oktoobris pärast FBI jälitustööd, mille käigus kuulati tema telefoni pealt. Selline jälitustaktika puudutab tavaliselt maffiat või uimastikauplejaid. 

Prokurör on asetanud Rajaratnami ühte paati 1980-ndatel tegutsenud siseinfoga kauplejate Ivan Boesky ja Michael Milkeniga, kes mõlemad olid vangis mõned aastad.

Hetkel kuum