• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Mida rohkem Facebooki sõpru, seda enam hallollust ajus

  Inimesed, kellel on rohkem Facebooki sõpru, omavad ajus ka enam hallollust, teatasid Suurbritannia teadlased uuringus, mis annab ainest täiendavateks uuringuteks sotsiaalvõrgustike suuruse ja aju seose vahel.

  125 tudengit hõlmavas University Colledge Londoni teadlaste poolt läbi viidud uuringus leiti Facebooki ühenduste ja hallolluse koguse vahel tugev korrelatsioon, kirjutab uudisteagentuur Bloomberg.
  Hallollus on ajukude, mis vastutab signaalide töötlemise eest. Kui suurem hulk hallollust mõnes aju osas võib tähendada paremaid oskusi teatud valdkondades, siis suurem mass teistes ajuosades võib viidata sellele, et inimene on kergemini häiritav, ütles uuringu juht ülikooli vanemteadur Geraint Rees.
  Sarnane uuring viidi läbi ka Boston’s Northeastern University poolt, kus leiti, et aju mandelkeha suurus, mis töötleb mälu ja emotsionaalseid vastuseid, on seotud täiskasvanute sotsiaalse võrgustiku suurusega.
  “Me ei tea veel, kas rohkem on hea või mitte,” rääkis Rees telefoniintervjuus. “Mida teame, on see, et neid muutusi aju hallolluses võib näha paljudes situatsioonides.”
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Allan Kool: ärikinnisvara hinnatõus tuleb järsk, 20–30 protsenti
Ärikinnisvara hinnatõus võtab elupindadele järele, seda nii uusarenduste kui üürihindade puhul, kirjutab Restate’i nõukogu liige Allan Kool.
Ärikinnisvara hinnatõus võtab elupindadele järele, seda nii uusarenduste kui üürihindade puhul, kirjutab Restate’i nõukogu liige Allan Kool.
Goldman Sachsi tulemused panid aktsia tõusma
Goldman Sachs teatas reedel, et suutis kolmandas kvartalis kasumit pea 70 protsenti kasvatada, ületades sellega suurelt ootusi. Üleüldiselt on USA pankade jaoks kolmas kvartal olnud väga tugev, vahendab Reuters.
Goldman Sachs teatas reedel, et suutis kolmandas kvartalis kasumit pea 70 protsenti kasvatada, ületades sellega suurelt ootusi. Üleüldiselt on USA pankade jaoks kolmas kvartal olnud väga tugev, vahendab Reuters.
Arco Vara juht loodab Enefitist kiiret kasumit
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.
Laulja Lauri Liiv: loodan, et enam kunagi ei pea suvaliselt valitud korteriomanikud kohtus kogu maja eest vastutama
Laulja Lauri Liiv kommenteeris Äripäeva Korteriühistute erilehes oma 2016. aastal saavutatud kohtuvõitu, kus ta seljatas temalt üle 100 000 euro korteriühistu laenu nõudnud suurpanga.
Laulja Lauri Liiv kommenteeris Äripäeva Korteriühistute erilehes oma 2016. aastal saavutatud kohtuvõitu, kus ta seljatas temalt üle 100 000 euro korteriühistu laenu nõudnud suurpanga.