Mida rohkem Facebooki sõpru, seda enam hallollust ajus

Birjo Must 22. oktoober 2011, 12:48

Inimesed, kellel on rohkem Facebooki sõpru, omavad ajus ka enam hallollust, teatasid Suurbritannia teadlased uuringus, mis annab ainest täiendavateks uuringuteks sotsiaalvõrgustike suuruse ja aju seose vahel.

125 tudengit hõlmavas University Colledge Londoni teadlaste poolt läbi viidud uuringus leiti Facebooki ühenduste ja hallolluse koguse vahel tugev korrelatsioon, kirjutab uudisteagentuur Bloomberg.

Hallollus on ajukude, mis vastutab signaalide töötlemise eest. Kui suurem hulk hallollust mõnes aju osas võib tähendada paremaid oskusi teatud valdkondades, siis suurem mass teistes ajuosades võib viidata sellele, et inimene on kergemini häiritav, ütles uuringu juht ülikooli vanemteadur Geraint Rees.

Sarnane uuring viidi läbi ka Boston’s Northeastern University poolt, kus leiti, et aju mandelkeha suurus, mis töötleb mälu ja emotsionaalseid vastuseid, on seotud täiskasvanute sotsiaalse võrgustiku suurusega.

“Me ei tea veel, kas rohkem on hea või mitte,” rääkis Rees telefoniintervjuus. “Mida teame, on see, et neid muutusi aju hallolluses võib näha paljudes situatsioonides.”

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
26. October 2011, 07:40
Otsi:

Ava täpsem otsing