Indrek Kald • 25. oktoober 2011 kell 8:09

Priit Perens: Eesti majanduse olukord on väga hea

Eesti majanduse olukord on täna väga hea, ütles Swedbank Eesti peadirektor Priit Perens.

"Ehkki meie majanduse kasvumootor põhineb laiapõhjalisel ekspordil, on ka investeeringud jõudsalt taastumas. Samuti jätkub laenukoormuse vähenemine. Üldise majanduskasvu taustal on ka meie tulemused väga head," lisas ta.

Perensi sõnul teeb talle heameelt probleemsete laenude osakaalu jätkuv langus. Samas märkis ta, et majanduse paranemine ei kajastu veel tarbijate käitumises. "Kuuldes sõnumeid laiast maailmast, on tarbijad alalhoidlikud ja eelistavad hoiustada, samuti on ettevõtted uute projektide algatamisel veel ettevaatlikud," rääkis pangajuht.

"Erinevalt paljudest teistest riikidest ei ole krediidi kättesaadavus Eestis halvenenud. Siiski tuleb arvestada, et eurotsooni riikide võlakriisist põhjustatud raha hinna tõus hakkab juba jõudma ka Eesti majandusse," kommenteeris Perens.

Swedbanki Eesti üksuse kasum kolmandas kvartalis oli 63,1 miljonit eurot, võrrelduna 42,3 miljoni euroga aasta tagasi. Kasum enne laenukahjumeid suurenes 7,4%, võrreldes sama perioodiga aasta tagasi. Kogutulu suurenes 10,7%, mida mõjutas peamiselt puhta intressitulu kasv 8,9%. Samal ajal langesid teenustasutulud 5,2%.

Hetkel kuum