Katre Pilvinski • 27. oktoober 2011 kell 9:52

A. Le Coqi kasum paisus

A. Le Coqi tegevuskasum kasvas tänu müügimahtude suurenemisele selle aasta üheksa kuu jooksul enam kui 11%. 

A. Le Coqi müük summeerus jaanuarist septembrini 105 miljoni liitriga, mullu samal ajal 98 liitriga, selgus Olvi grupi aruandest. Ettevõtte eksport ja tax-free müük kasvas enam kui 29% võrreldes eelmise aastaga. Ekspordi ja tax-free müük moodustas kogumüügist 4,3%, aasta varem 3,6%. A. Le Coqi jaanuari-septembri müük summeerus 59,9 miljoni euroga ning aasta varem 55 miljoniga ehk kasv on olnud 8,9%.

Tegevuskasum suurenes jaanuarist septembrini 1,2 miljoni euro ehk 11,9% võrra, 11,1 miljoni euroni, mis on 18,4% käibest. Tulude paranemisele aitas kaasa müügimahtude kasv ning eelkõige kuluefektiivne tegevus.

Olvi Grupi kolmanda kvartali müük oli kokku 147 miljonit liitrit, võrreldes aasta varem sama perioodiga kasvas müük kolme miljoni liitri ehk 2,7% võrra. Grupi müügitulu juulist septembrini oli kokku 82,6 miljonit eurot, aasta varem 79,8 miljonit.

"Meil õnnestus säilitada heade tulemuste taset ning tugevdada turupositsiooni Soomes. Eestis paranes tegevuskasum võrreldes mullusega. Samuti jätkame kasvuga seotud investeeringute tegemist," kommenteeris tulemusi Olvi tegevdirektor Lasse Aho.

Hetkel kuum