Rainer Saad • 27. oktoober 2011 kell 17:24

Toornafta on tõusnud kolm protsenti

Toornafta futuurid on täna tõusnud üle 3% kui euroala liidrid jõudsid Kreeka osas kokkuleppele.

Toornafta hinnad said tõuke uudise peale, et Kreeka võla hoidjad peavad leppima 50% kaotusega. Sõnum kergitas ka euro kurssi dollari vastu. Vase hind rallis üle 5%. Lisaks toetas toorainete tõusu ka majandusandmed, mis näitasid, et USA SKP kasvas kolmandas kvartalis selle aasta kiireimas tempos.

Brent toornafta detsembritähtajaga futuur: 111,95 (+2,79%) dollarit barrel, U.S. Light detsembritähtajaga futuur: 93,45 (+3,6%) dollarit barrel. Eile langes U.S. Light 3% peale USA naftavarude raportit.

„Makromajanduslikud sündmused ja finantsturud juhivad praegusi sündmusi ning naftafutuurid reageerivad sellele, vaatamata faktile, et naftavarud USA-s on tõusnud oluliselt,” ütles Victor Shum, Purvin&Gertz-ist.

USA Energiaagentuuri andmetel tõusid naftavarud 4,74 miljoni barrelini. Kuid teised majandusandmed maailma suurima naftatarbija ja majanduse kohta tõid positiivsemaid märke. USA SKP kasvas 3. kvartalis aasta kiireimas tempos ning kestvuskaupade müük näitas, et Ameerika majandus liigub 4. kvartalisse kindla hooga.   

Hetkel kuum