Swedbank tõstis Olympicu kasumiprognoosi

Raivo Sormunen 03. november 2011, 14:51

Swedbank tõstis pärast täna avaldatud Olympic EG prognoositust paremaid III kvartali tulemusi kasiinofirma 2011. aasta kasumiprognoosi 12,9 miljonilt 14,1 miljoni euroni (0,093 euroni aktsia kohta).

Kasiinofirma kolmanda kvartali EBITDA (kulumieelne ärikasum) kasvas 6,4 miljonilt 9 miljoni euroni. Panga analüütik Marek Randma märgib, et Olympic EG kulud on võrreldes tuludega kasvanud suhteliselt aeglase tempos, kuna stabiilsel tasemel püsinud mänguautomaatide ja –laudade arv on hoidnud paigal ka kahte peakuluallikat (palgad ja hasartmängumaksud).

Swedbank toob analüüsis välja, et nende hinnangul on Olympic investeerinud viimase üheksa kvartali jooksul iga kvartal ettevõttesse vähem kui miljon eurot, samas kui aastatel 2006-2008. investeeriti keskmiselt 9 miljonit eurot kvartalis.

Madalad investeeringud on hoidnud firma rahavood väga kõrged, nii et kvartaliga toodab ettevõte 9 miljoni euro eest tegevuskasumit.

Viimase kahe kvartaliga kasvas ettevõttel vaba raha hulk 45 miljonilt 46 miljoni euroni ehkki Olympic maksis aktsiate nimiväärtuse vähendamise programmiga möödunud kvartalil investoritele välja 6 miljonit eurot.

Kokkuvõttes soovitab Swedbank kasiinofirma aktsiat endiselt osta ning jätab aktsia 1,70 eurose hinnasihi muutmata.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. November 2011, 14:51
Otsi:

Ava täpsem otsing