LHV: oleme Olympicuga rahul

Raivo Sormunen 03. november 2011, 13:33

LHV analüütik Nils Vaikla sõnul olid nad Olympic EG kolmanda kvartali tulemustega igati rahul. „Olympic EG tulemused ületasid meie prognoose puhaskasumi osas, kuid käibenumber tuli pisut alla meie ootuste, kuid oli siiski väga korralik,“ märkis analüütik.

Ettevõtte puhaskasum lõppenud kvartalis oli 5,6 miljonit eurot ehk 12% rohkem kui meie oodatud 5 miljonit eurot. Osaliselt toetas puhaskasumi kasvu prognoositust kõrgemad muud finantstulud. Riikide võrdluses annab ligi poole kasumist Läti,  mis paistab silma ka suurima käibekasvu poolest. Võrreldes nii eelmise kvartaliga kui ka 2010. aasta kolmanda kvartaliga paranes Olympicu kasumlikkus lisaks Lätile ka Eestis ja Leedus. Seetõttu võib öelda, et suve lõpul mõnevõrra jahenenud üldine tarbijate kindlustunne Olympicu tulemustes ei kajastunud,“ kirjutas Vaikla.

Olympicu kolmanda kvartali 31,4 miljonini küündinud äritulud jäid aga LHV 33,4 miljoni eurosele prognoosile alla osaliselt nõrgema Poola ärisegmendi tulemuste tõttu. „Hasartmängu tulud jätkasid lõppenud kvartalil jõudsat kasvu suurenedes aastaga 13,2%, seega aastane kasvutempo kiirenes võrreldes teise kvartaliga. Käibe kasvuga samal ajal on kulubaas tõusnud võrdlemisi vähe, mis on kindlasti positiivne kuna tähendab ka kasumimarginaalide paranemist,“ märgitakse analüüsis.

LHV on andnud Olympicule osta soovituse hinnasihiga 1,5 – 1,7 eurot.

Olympic EG aktsia oli kella 13:20 tõusnud Tallinna börsil 1,198 euroni ehk 4,6%.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. November 2011, 13:33
Otsi:

Ava täpsem otsing