• Jaga lugu:

  Kauppalehti: Soomes pole lama

  Kauppalehti teatel ei näita igapäevaelu Soomes majanduslanguse võimalust: restoranide tellimuslehed on täis ja taksosõitjaid jätkub.

  Muret tekitab siiski asjaolu, et maksehäired kasvavad.
  „Ei midagi erilist peale selle, et nõudlus on veidi suurem kui aasta tagasi,“ märkis Royal Ravintolate tegevjuht Kasperi Saari. Kolme aasta tagune majanduslangus oli restoranide müügis selgelt näha. Ettevõttel on 27 restorani.
  Taksoliidu tegevjuhi Lauri Säynäjoki sõnul on Soome pealinna piirkonna taksosõidud protsendi-paari võrra kasvanud. Väiksemates linnades kasutatakse taksosid siiski vähem.
  Tema sõnul on olukord täiesti erinev 2008.-2009. aastast, siis tuli taksotellimusi paarikümne protsendi võrra varasemast vähem. „Pealinna taksojuhid sõltuvad tugevasti ärimeestest. Kui äri ei liigu, siis ärimehed ka taksoga ei sõida,“ ütles Säynäjoki.
  Üldisest olukorra halvenemisest räägib siiski see, et maksehäireid on kolmandas kvartalis kaheksa protsenti rohkem kui aasta tagasi. See puudutab nii ettevõtteid kui ka eraisikuid.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Tarmo Toiger: millenniumilapsed ei vihka autosid, nad vihkavad diilereid
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Raadiohitid: investori kallis viga ja verelaskmine Hiinas
Sel nädalal kõnetasid Äripäeva raadio kuulajaid kõige enam investeerimisõppetunnid ning kommentaarid värsketele majandusnäitajatele.
Sel nädalal kõnetasid Äripäeva raadio kuulajaid kõige enam investeerimisõppetunnid ning kommentaarid värsketele majandusnäitajatele.
Nutikas andmete kasutamine avab uued võimalused
Igapäevaselt koguneb üha rohkem andmeid ning nendest on saanud üks väärtuslikumaid ressursse. Andmete kasutusvõimalused järjest laienevad ning üheks suunaks on kindlasti inimeste liikuvusmustrite analüüsimine ning selliste andmete tark kasutamine.
Igapäevaselt koguneb üha rohkem andmeid ning nendest on saanud üks väärtuslikumaid ressursse. Andmete kasutusvõimalused järjest laienevad ning üheks suunaks on kindlasti inimeste liikuvusmustrite analüüsimine ning selliste andmete tark kasutamine.