• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Airbusi tulevik väga helge

  Euroopa juhtiv lennuki- ja kosmosetööstusettevõte European Aeronautic Defence & Space Co tõstis täna finantsaasta prognoose tellimustele, käibele, kasumile ja vabale rahavoole, öeldes et kommertlennukite nõudlus on endiselt tugev, kuigi kaitsekulutused on rahahädas riikide tõttu surve all.

  Samas teatas firma, et lükkab edasi uue Airbus A350 XWB lennukimudeli tutvustamist poole aasta võrra. Nüüd plaanitakse lennuk 2014. aasta esimes pooles turule tuua. Lisaks neelab lennuki pikem arendamine 200 miljonit eurot.
  EADSi kolmanda kvartali käive vähenes 4%, 10,75 miljardi euroni, vahendab Wall Street Journal. Samas suudeti oluliselt kasvatada puhaskasumit, mis kerkis 312 miljoni euroni, olles 2010. aastal kõigest 13 miljonit eurot.
  Firma teatas, et tõenäoliselt kasvab 2011. aasta käive üle 4%, olles läinud aastal 45,8 miljardit eurot. Oodatust paremini esinev kommertslennukeid tootev Airbus suurendab ka firma EBIT kasumit, mis varasemalt oli prognoositud püsima samal tasemel.
  EADSi sõnul tuleb 2011. aasta vaba rahavoog oluliselt üle ühe miljardi euro ning lisaks öeldi, et septembri lõpu seisuga on firmal vaba raha hulk kasvanud juba 11,4 miljardi euroni.
  Kolmapäeval teatas Saksamaa valitsus, et plaanib 7,5% osaluse EADSis ära osta Daimler AG-lt, et säilitada Prantsuse-Saksa jõudude tasakaal firmas, sest ühtegi erainvestorit Daimleri osale ei leitud.
  Autor: Fredy-Edwin Esse, California
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kahetoalistele korteritele varsti enam ostjaid ei leidu
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Balti jahuveskite suurost jõudis kolme konkurentsiametisse
Tehing, millega jahutootja Tartu Mill omandab Leedu Baltic Milli, jõudis kolme riigi konkurentsiametite kätte.
Tehing, millega jahutootja Tartu Mill omandab Leedu Baltic Milli, jõudis kolme riigi konkurentsiametite kätte.
Raadiohommikus: olukord Lätis, Chemi-Pharmi uus tehas ja kõige edukamad turundajad
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.