10. november 2011 kell 7:29

Airbusi tulevik väga helge

Euroopa juhtiv lennuki- ja kosmosetööstusettevõte European Aeronautic Defence & Space Co tõstis täna finantsaasta prognoose tellimustele, käibele, kasumile ja vabale rahavoole, öeldes et kommertlennukite nõudlus on endiselt tugev, kuigi kaitsekulutused on rahahädas riikide tõttu surve all.

Samas teatas firma, et lükkab edasi uue Airbus A350 XWB lennukimudeli tutvustamist poole aasta võrra. Nüüd plaanitakse lennuk 2014. aasta esimes pooles turule tuua. Lisaks neelab lennuki pikem arendamine 200 miljonit eurot.

EADSi kolmanda kvartali käive vähenes 4%, 10,75 miljardi euroni, vahendab Wall Street Journal. Samas suudeti oluliselt kasvatada puhaskasumit, mis kerkis 312 miljoni euroni, olles 2010. aastal kõigest 13 miljonit eurot.

Firma teatas, et tõenäoliselt kasvab 2011. aasta käive üle 4%, olles läinud aastal 45,8 miljardit eurot. Oodatust paremini esinev kommertslennukeid tootev Airbus suurendab ka firma EBIT kasumit, mis varasemalt oli prognoositud püsima samal tasemel.

EADSi sõnul tuleb 2011. aasta vaba rahavoog oluliselt üle ühe miljardi euro ning lisaks öeldi, et septembri lõpu seisuga on firmal vaba raha hulk kasvanud juba 11,4 miljardi euroni.

Kolmapäeval teatas Saksamaa valitsus, et plaanib 7,5% osaluse EADSis ära osta Daimler AG-lt, et säilitada Prantsuse-Saksa jõudude tasakaal firmas, sest ühtegi erainvestorit Daimleri osale ei leitud.

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Hetkel kuum