• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Välismaised investeeringud Hiinasse kasvasid 16%

  2011. aasta esimese kümne kuu jooksul on välismaised otseinvesteeringud Hiinasse võrreldes eelmise aasta sama perioodiga kasvanud ligi 16%, vahendab uudisteportaal Reuters.

  Maailma kiireima kasvuga majandus tõmbab jätkuvalt investoreid ligi. Esimese kümne kuuga on Hiina saanud 95 miljardi dollari ulatuses välisinvesteeringuid, mis on 15,9% enam kui eelmisel aastal. Kui trend jätkub on oodata, et 2011. aasta püstitab välismaiste otseinvesteeringute rekordi.
  Oktoobris otseinvesteeringute kasv siiski aeglustus pisut: esimese 9 kuu lõikes oli investeeringute kasv 17%. Suurema osa sellest võib kirjutada teiste Aasia riikide arvele. Kokkuvõttes suurenes otseinvesteeringute sissevool kümnest tähtsamast Aasia majandusest 20,7%, kusjuures Jaapani investeeringud Hiinasse kerkisid 65,5%.
  USA investeeris Hiinasse 18,1% võrra vähem kui eelmisel aastal, samas kui Euroopa Liidu panus suurenes 1,1% võrra.
  Hiina eksporditegevus on aga aeglustumas  ja riigi kaubandusministeeriumi hinnangul pole selle väljavaated lähiajal väga helged. Import kasvas oktoobris 28,7% võrra, samas kui ekspordi kasv oli kaheksa kuu kõige aeglasem. Üllatuslik importtegevuse tõus viis Hiina väliskaubandusbilansi ülejäägi 17 miljardile dollarile, mida on palju vähem kui varasemalt ennustatud 24,9 miljardit. 
  Autor: Maarja-Liis Mitri
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Urmas Jaagant: Keskerakonna liikmed peaksid nõudma Ratase tagasiastumist
Keskerakonna kohalike volikogude valimiste tulemus on nagu tomat supermarketi puuviljaletis – kaugelt ja õige valguse all vaadates täitsa ilus, aga tegelikult vaevu heleroosa ning täiesti maitsetu, kirjutab Äripäeva ajakirjanik Urmas Jaagant.
Keskerakonna kohalike volikogude valimiste tulemus on nagu tomat supermarketi puuviljaletis – kaugelt ja õige valguse all vaadates täitsa ilus, aga tegelikult vaevu heleroosa ning täiesti maitsetu, kirjutab Äripäeva ajakirjanik Urmas Jaagant.
Volvo Cars sihib 23 miljardi dollarist hinnasilti
Praegu Hiina autotööstusettevõttele Geely Holding kuuluv Volvo Cars teatas, et IPO tuleb hinnavahemikus 53-68 Rootsi krooni (SEK) aktsia kohta, vahendab Reuters.
Praegu Hiina autotööstusettevõttele Geely Holding kuuluv Volvo Cars teatas, et IPO tuleb hinnavahemikus 53-68 Rootsi krooni (SEK) aktsia kohta, vahendab Reuters.
Kosenkranius tahab Pärnus EKRE valitsemisest kõrvale jätta
Pärnus valimised võitnud EKRE võib ootamatult linnavalitsusest kõrvale jääda, sest senine linnapea Romet Kosenkranius alustab koalitsioonikõnelusi hoopis Reformierakonna ja Keskerakonnaga.
Pärnus valimised võitnud EKRE võib ootamatult linnavalitsusest kõrvale jääda, sest senine linnapea Romet Kosenkranius alustab koalitsioonikõnelusi hoopis Reformierakonna ja Keskerakonnaga.
Eesti krüptoturgu tabab paratamatult taaskäivitus
Kui Rahapesu Andmebüroo juhi ettepanek teha täielik krüptoturu taaskäivitus tuli laiemale investorite kogukonnale mõnevõrra ootamatult, siis tegelikult otsustati taaskäivitamine Euroopa Liidu koridorides ära juba aasta eest ja aeglane turupuhastus peaks algama kahe kuu jooksul.
Kui Rahapesu Andmebüroo juhi ettepanek teha täielik krüptoturu taaskäivitus tuli laiemale investorite kogukonnale mõnevõrra ootamatult, siis tegelikult otsustati taaskäivitamine Euroopa Liidu koridorides ära juba aasta eest ja aeglane turupuhastus peaks algama kahe kuu jooksul.