• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  "Snorase juhtumil on kindlasti mõjud"

  Peaminister Andrus Ansipi hinnangul on moratooriumi alla sattunud Leedu panga Snorase mõjud eestlastest hoiustajatele kindlasti olemas..

  Ansipi sõnul ei saa veel teha järeldusi, sest panga tegelik olukord on alles selgitamisel. Teada on vaid eestlaste deposiitide summa, mis finantsinspektsiooni andmeil ulatub 7,8 miljoni euroni.
  "Me teame küll neid deposiitide summasid, mis eestlased sinna on hoiustanud Snoras panka, kuid meil ei ole mitte mingit alust arvata, et üleüldse mingisugune hoiuse kindlustussüsteem peaks rakenduma Snoras panga puhul," ütles Ansip.
  Ansip eeldas, et pank avab esmaspäeval taas uksed ega ületa deposiitidele seatud ligipääsupiirangu tähtaega. Kui pank on tuleva nädala esimesel päeval jälle tööhoos, pole seaduse järgi kindlustussüsteemi rakendamine vajalik.
  Leedu keskpank peatas kolmapäeval Vilniuse börsil noteeritud kommertspanga Snoras tegevuse ja määras pangale ajutise juhi. Veel detsembris nimetati pank Leedu parimaks.
  "Snorase panga juhtum kinnitab meile seda, et halvad üllatused võivad tulla ootamatult ja üle öö," sõnas Ansip. Siiski välistab peaminister Eestis sellised juhtumid, sest neli suurimat Eesti panka on hästi kapitaliseeritud, heade reservidega ja korralikult auditeeritud.
  Täna hommikul olid Snorase panga Tallinnas asuv kontor klientidele suletud. Panga koduleheküljel on teade, et panka kontrollitakse ajutiselt. Pank pole oma teate järgi maksejõuetu ega likviidsuskriisis.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Teerajajad: ettevõtted vastutagu keskkonna- ja sotsiaalse mõju eest
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Coca Colal oli edukas kolmas kvartal
Warren Buffeti üks lemmikaktsia Coca Cola avalikustas kolmapäeval oodatus paremad kvartalitulemused, mis viisid ka aktsia tõusuteele, vahendab Yahoo Finance.
Warren Buffeti üks lemmikaktsia Coca Cola avalikustas kolmapäeval oodatus paremad kvartalitulemused, mis viisid ka aktsia tõusuteele, vahendab Yahoo Finance.
Raadiohommikus: verivärsked tulemused börsilt ja tipptegijate äriplaanid
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Põhja-Euroopa kustutas Lõuna-Euroopa lootused odavamale elektrile Aas: rohkem raha taastuvenergeetikasse
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.