"Snorase juhtumil on kindlasti mõjud"

Katariina Krjutškova 17. november 2011, 13:49

Peaminister Andrus Ansipi hinnangul on moratooriumi alla sattunud Leedu panga Snorase mõjud eestlastest hoiustajatele kindlasti olemas..

Ansipi sõnul ei saa veel teha järeldusi, sest panga tegelik olukord on alles selgitamisel. Teada on vaid eestlaste deposiitide summa, mis finantsinspektsiooni andmeil ulatub 7,8 miljoni euroni.

"Me teame küll neid deposiitide summasid, mis eestlased sinna on hoiustanud Snoras panka, kuid meil ei ole mitte mingit alust arvata, et üleüldse mingisugune hoiuse kindlustussüsteem peaks rakenduma Snoras panga puhul," ütles Ansip.

Ansip eeldas, et pank avab esmaspäeval taas uksed ega ületa deposiitidele seatud ligipääsupiirangu tähtaega. Kui pank on tuleva nädala esimesel päeval jälle tööhoos, pole seaduse järgi kindlustussüsteemi rakendamine vajalik.

Leedu keskpank peatas kolmapäeval Vilniuse börsil noteeritud kommertspanga Snoras tegevuse ja määras pangale ajutise juhi. Veel detsembris nimetati pank Leedu parimaks.

"Snorase panga juhtum kinnitab meile seda, et halvad üllatused võivad tulla ootamatult ja üle öö," sõnas Ansip. Siiski välistab peaminister Eestis sellised juhtumid, sest neli suurimat Eesti panka on hästi kapitaliseeritud, heade reservidega ja korralikult auditeeritud.

Täna hommikul olid Snorase panga Tallinnas asuv kontor klientidele suletud. Panga koduleheküljel on teade, et panka kontrollitakse ajutiselt. Pank pole oma teate järgi maksejõuetu ega likviidsuskriisis.


Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    21. November 2011, 11:29
    Otsi:

    Ava täpsem otsing