• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Portfellihaldur: Snorase langus ei too kaasa apokalüpsist

  Leedu väikepankasid aastaid tagasi põhjalikult analüüsinud Kawe Kapitali portfellihaldur Ago Lauri arvab, et Snorase langus ei too endaga kaasa Parex panga kukkumisega sarnast apokalüpsist riigi rahanduses.

  Järgneb Ago Lauri kommentaar:
  „Snoras pank on niikaua kui mina mäletan olnud alati väga aktiivne meist idapool laveerides osavasti sealses keerulises keskkonnas. Leedus ning hiljem ka teistes Balti riikides on pigem olnud strateegiaks kaasata odavalt hoiuseid ja seda raha siis idapool erinevates ettevõtmistes tulusalt "pööritada". Pank oli suurtes raskustes Vene finantskriisi ajal aastal 1998 kui rubla kurss järsult kukkus aga imekombel jäädi ellu.Mis konkreetselt põhjustas praeguse kriisiolukorra on väljastpoolt võimatu öelda. Leedu õnneks on siiski tegemist suhteliselt väikese pangaga, mille langus ei too endaga kaasa Parex panga kukkumisega sarnast apokalüpsist riigi rahanduses. Samas on võimalik, et lähipäevadel on ka ülejäänud Leedu väikepankade hoiustajad tavapärasest närvilisemad.“
  Täna hommikul riigistati Balti suuruselt viies laenuandja Snoras Pank ning eile peatati aktsiatega kauplemine Vilniuse börsil.
  Eile õhtul teatas Leedu Keskpank, et rohkem kui miljard liti (290 miljonit eurot) Snoras Panga varade osas pole selgust. Leedu panga tegevus on ajutiselt peatatud 21. novembrini ning riigi valitsus otsustas panga aktsiad riigistada.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Siim Tammer: hunt börsinahas – miks börsitehinguid iseendaga tasub vältida
Soovitan võimalusel vältida börsi kaudu tehinguid iseendaga. Sellised tehingud jäävad järelevalvele silma, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Siim Tammer asutuse blogis.
Soovitan võimalusel vältida börsi kaudu tehinguid iseendaga. Sellised tehingud jäävad järelevalvele silma, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Siim Tammer asutuse blogis.
Goldman Sachsi tulemused panid aktsia tõusma
Goldman Sachs teatas reedel, et suutis kolmandas kvartalis kasumit pea 70 protsenti kasvatada, ületades sellega suurelt ootusi. Üleüldiselt on USA pankade jaoks kolmas kvartal olnud väga tugev, vahendab Reuters.
Goldman Sachs teatas reedel, et suutis kolmandas kvartalis kasumit pea 70 protsenti kasvatada, ületades sellega suurelt ootusi. Üleüldiselt on USA pankade jaoks kolmas kvartal olnud väga tugev, vahendab Reuters.
Arco Vara juht loodab Enefitist kiiret kasumit
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.
Laulja Lauri Liiv: loodan, et enam kunagi ei pea suvaliselt valitud korteriomanikud kohtus kogu maja eest vastutama
Laulja Lauri Liiv kommenteeris Äripäeva Korteriühistute erilehes oma 2016. aastal saavutatud kohtuvõitu, kus ta seljatas temalt üle 100 000 euro korteriühistu laenu nõudnud suurpanga.
Laulja Lauri Liiv kommenteeris Äripäeva Korteriühistute erilehes oma 2016. aastal saavutatud kohtuvõitu, kus ta seljatas temalt üle 100 000 euro korteriühistu laenu nõudnud suurpanga.