Kreeka vahistab suurvõlglasi

Anu Jõgi 19. november 2011, 21:37

Kreeka suuruselt teise linna Thessaloniki supermarketiomanik on juba seitsmes ärimees, kes on suures summas maksmata riigimaksude pärast vahi alla võetud, kirjutab eKathimerini.

Ta võlgnes riigile 560 000 eurot.

Veel kaks Kreeka ärimeest on Thessalonikis riigivõlgade pärast kohtu alla antud ja süüdi mõistetud. Üks neist müüs puitmaju ja tema maksuvõlg riigi ees oli 800 000 eurot, teine oli rõivaärimees, kelle võlg küündis 1,1 miljoni euroni.

Euroopa Liidu raporti järgi on Kreekal saamata kokku 60 miljardit eurot makse, mis teeb umbes veerandi riigi SKPst. Osa maksmata maksude kohta jooksevad kohtuasjad juba kümmekond aastat. Raporti hinnangul on vaid 8 miljardit maksudest võimalik kiiresti kokku korjata.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    19. November 2011, 21:37
    Otsi:

    Ava täpsem otsing