Samsungi edusamm patendisõjas Apple’i vastu

Maarja-Liis Mitri 30. november 2011, 18:03

Austraalia kohus kaotas Austraalias Samsungi uue tahvelarvuti Galaxy Tab 10.1 müügikeelu, mis kehtestati Apple’i palvel selle aasta oktoobris, kui viimane süüdistas Samsungit Apple’i patentide kuritarvitamises, vahendab uudisteagentuur Bloomberg.

Samsung võib oma tahvelarvuti müümist alustada uuesti juba reedel. Kohtuotsus annab eesootaval jõuluostude hooajal Samsungile hea tõuke, pakkudes kingituste nimekirjas konkurentsi Apple’i iPadile. Vaatamata sellele, et Austraalia turg pole väga suur, on see Apple’i jaoks üks tähtsamatest pärast Ühendriike.

Analüütikud kahtlevad siiski, et otsus võiks omada tugevat mõju Samsungi tahvelarvutiärile või kahe ettevõtte vahelistele kohtuasjadele teistes riikides. „Apple jätkab tahvelarvutite turul domineerimist ja Amazon tundub praegusel hetkel olevat ainus vähegi tõsiselt võetav konkurent,” kommenteeris olukorda investeerimisanalüütik Song Myung-sub.

Apple ja Samsung on nutitelefonide ja tahvelarvutitega seotud patentide pärast sõdinud juba selle aasta aprillist alates. Üksteise peale on kaevatud kümnes riigis, kusjuures Apple on ühtlasi ka Samsungi kõige suurem klient, kuna viimane toodab erinevaid osasid Apple’i mobiiliseadmete jaoks.

Apple’i ja Samsungi vaheline kohtuasi tuleb Austraalias uuesti arutlusele 2012. aasta kevadel, kuid selle ajani võivad mõlemad oma tooteid riigis edasi müüa.


 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
02. December 2011, 13:40
Otsi:

Ava täpsem otsing