• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Samsungi edusamm patendisõjas Apple’i vastu

  Austraalia kohus kaotas Austraalias Samsungi uue tahvelarvuti Galaxy Tab 10.1 müügikeelu, mis kehtestati Apple’i palvel selle aasta oktoobris, kui viimane süüdistas Samsungit Apple’i patentide kuritarvitamises, vahendab uudisteagentuur Bloomberg.

  Samsung võib oma tahvelarvuti müümist alustada uuesti juba reedel. Kohtuotsus annab eesootaval jõuluostude hooajal Samsungile hea tõuke, pakkudes kingituste nimekirjas konkurentsi Apple’i iPadile. Vaatamata sellele, et Austraalia turg pole väga suur, on see Apple’i jaoks üks tähtsamatest pärast Ühendriike.
  Analüütikud kahtlevad siiski, et otsus võiks omada tugevat mõju Samsungi tahvelarvutiärile või kahe ettevõtte vahelistele kohtuasjadele teistes riikides. „Apple jätkab tahvelarvutite turul domineerimist ja Amazon tundub praegusel hetkel olevat ainus vähegi tõsiselt võetav konkurent,” kommenteeris olukorda investeerimisanalüütik Song Myung-sub.
  Apple ja Samsung on nutitelefonide ja tahvelarvutitega seotud patentide pärast sõdinud juba selle aasta aprillist alates. Üksteise peale on kaevatud kümnes riigis, kusjuures Apple on ühtlasi ka Samsungi kõige suurem klient, kuna viimane toodab erinevaid osasid Apple’i mobiiliseadmete jaoks.
  Apple’i ja Samsungi vaheline kohtuasi tuleb Austraalias uuesti arutlusele 2012. aasta kevadel, kuid selle ajani võivad mõlemad oma tooteid riigis edasi müüa.
   
  Autor: Maarja-Liis Mitri
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Mihkel Nestor: kahetoalistele korteritele varsti enam ostjaid ei leidu
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Riik viib lennufirmad ühe tiiva alla
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Euroopa liidrid annavad Poolale viimase võimaluse
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.