• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Airbus süüdistab USA-d konkurentsi takistamises

  Euroopa lennukitootja Airbus süüdistab Valget Maja ausa konkurentsi takistamises lennukiturul, väites, et viimane aitas Boeingul Indoneesias võita rekordilise lennukitellimuse, vahendab uudisteagentuur Reuters.

  Novembris uhkustas Ühendriikide president Obama Indoneesia odavlennufirmalt Lion Air saadud 230 lennuki tellimuse üle, mille eest tuleb Lion Airil välja käia ligi 22 miljardit dollarit. Tegemist on suurima tehinguga Boeingu ajaloos.
  Oma novembris aset leidnud üheksapäevase visiidi jooksul Vaikse ookeani piirkonda võttis Obama osa ka Lion Airi ja Boeingu vahelise lepingu allkirjastamise tseremooniast, kus ta kommenteeris, et tehingust saavad kasu mõlemad pooled, nii USA töötajad kui ka Aasia tarbijad, lisades, et tema administratsioon mängis tehingu realiseerumisel olulist rolli.
  Airbusi müügijuhi John Leahy sõnul annab konkurentsi takistamisest märku juba see, kui Obama jõuab uudistesse sõnumiga, kuidas ta aitab kaasa lennukite müümisele ja et see ei saaks toimuda ilma presidendi isikliku osaluseta. Leahy hinnangul oleks Airbus võinud tehingu võita, kui poleks olnud Valge Maja poolset poliitilist sekkumist. „Lion Airi tegevjuht külastas mind Toulouse’is kaks korda, et arutada lennukite ostmist, kuid lõpuks ütles siis, et tal pole teist valikut. Ma pole kindel, mida see täpselt tähendas, kuid see lõhnab poliitilise sekkumise järele,” kommenteeris Leahy.
  Analüütikute sõnul on siiski üsna ebatõenäoline, et Airbus tehingu võita oleks võinud, sest siiamaani on Lion Air vaid Boeingu lennukeid kasutanud. Lion Airi esindaja keeldus Leahy väiteid kommenteerimast, kuid eitas survestamisele alla vandumist.
  Autor: Maarja-Liis Mitri
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Teerajajad: ettevõtted vastutagu keskkonna- ja sotsiaalse mõju eest
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Biden plaanib maksudega rikkaid pitsitama hakata
Täna avalikustas Senati rahanduskomisjoni esimees Ron Wyden nn "miljardäridemaksu" plaani, mille eesmärk on kõrgemalt maksustada rikkaid ja ettevõtteid, vahendab Reuters.
Täna avalikustas Senati rahanduskomisjoni esimees Ron Wyden nn "miljardäridemaksu" plaani, mille eesmärk on kõrgemalt maksustada rikkaid ja ettevõtteid, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: verivärsked tulemused börsilt ja tipptegijate äriplaanid
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Põhja-Euroopa kustutas Lõuna-Euroopa lootused odavamale elektrile Aas: rohkem raha taastuvenergeetikasse
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.