• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kunsing: riigi fondihaldusettevõte teravdaks konkurentsi

  Olen varemgi öelnud, et riigi oma fondihaldusettevõte pakuks erafirmadele konkurentsi, märkis SEB Varahalduse juhatuse liige Sven Kunsing.

  Tänases Äripäevas märkis endise rahandusministri Ivari Padari nõunik Rein Järvelill, et miks meil on valida mitmekümne erineva fondi vahel, kuid samas pole meil võimalik kasutada riigi teenust raha haldamisel. "Tahaksin rääkida kohustusliku pensioni fondidest. Valitsus on seadusega kehtestanud kohustuse koguda raha pensionieaks ja andnud pensionifondide haldamise erafondihalduritele. Meil on valida mitmekümne erineva fondi vahel, samas pole meil võimalik kasutada riigi teenust raha haldamisel. Miks?" tõstatas Järvelill küsimuse ja lisas, et tema tahaks valikuvõimalust ja valitsus võis luua oma kohustusliku pensionikindlustuse fondid.  
  "Ma ei arva, et see midagi halvemaks teeks. See võtaks ilmselt palju pingeid maha. Siis on ka poliitikutel endil võimalik aidata kaasa igasugustele protsessidele, mida nemad on vältimatuks pidanud," märkis selle peale Kunsing ja lisas, et kui konkurents on õiglane, et sellele ärile ei maksta peale ja see toimetab võrdselt teisega, siis miks mitte."
  "Riigikassat on kiidetud ka selles osas, kuidas nad omaraha hästi haldavad. Nende varasem juht töötab nüüd ka meil varahalduses. Ka meie oleme endale kompetentsi juurde hankinud. Riigikassa võis jätkata oma teenuse pakkumist ka avalikult. Ma arvan, et meile see sobib," lisas ta.
   
   
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Erkki Kubber: kas järgmised ükssarvikud võiksid olla miljardilise väärtuse asemel hoopis miljardi inimese aitajad?
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
USA väikeinvestorid tervitasid Trumpi SPACi vaimustusega
Donald Trumpi meediafirmat börsile vahendava firmaostufirma (SPAC) aktsia on Nasdaqil juba neljakordistunud ja saanud rohkem ostuordereid kui mistahes muu väärtpaber.
Donald Trumpi meediafirmat börsile vahendava firmaostufirma (SPAC) aktsia on Nasdaqil juba neljakordistunud ja saanud rohkem ostuordereid kui mistahes muu väärtpaber.
Raadiohommikus: olukord Lätis, Chemi-Pharmi uus tehas ja kõige edukamad turundajad
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Videopilt: Enefit Green alustab börsil kauplemist
Täna kell 10 algab Tallinna börsil Enefit Greeni aktsiatega kauplemine, mille puhul toimub pidulik börsikella löömine Energia avastuskeskuses.
Täna kell 10 algab Tallinna börsil Enefit Greeni aktsiatega kauplemine, mille puhul toimub pidulik börsikella löömine Energia avastuskeskuses.