Kaisa Gabral • 2. detsember 2011 kell 9:26

Kunsing: riigi fondihaldusettevõte teravdaks konkurentsi

Olen varemgi öelnud, et riigi oma fondihaldusettevõte pakuks erafirmadele konkurentsi, märkis SEB Varahalduse juhatuse liige Sven Kunsing.

Tänases Äripäevas märkis endise rahandusministri Ivari Padari nõunik Rein Järvelill, et miks meil on valida mitmekümne erineva fondi vahel, kuid samas pole meil võimalik kasutada riigi teenust raha haldamisel. "Tahaksin rääkida kohustusliku pensioni fondidest. Valitsus on seadusega kehtestanud kohustuse koguda raha pensionieaks ja andnud pensionifondide haldamise erafondihalduritele. Meil on valida mitmekümne erineva fondi vahel, samas pole meil võimalik kasutada riigi teenust raha haldamisel. Miks?" tõstatas Järvelill küsimuse ja lisas, et tema tahaks valikuvõimalust ja valitsus võis luua oma kohustusliku pensionikindlustuse fondid.  

"Ma ei arva, et see midagi halvemaks teeks. See võtaks ilmselt palju pingeid maha. Siis on ka poliitikutel endil võimalik aidata kaasa igasugustele protsessidele, mida nemad on vältimatuks pidanud," märkis selle peale Kunsing ja lisas, et kui konkurents on õiglane, et sellele ärile ei maksta peale ja see toimetab võrdselt teisega, siis miks mitte."

"Riigikassat on kiidetud ka selles osas, kuidas nad omaraha hästi haldavad. Nende varasem juht töötab nüüd ka meil varahalduses. Ka meie oleme endale kompetentsi juurde hankinud. Riigikassa võis jätkata oma teenuse pakkumist ka avalikult. Ma arvan, et meile see sobib," lisas ta.

 

 

 

Hetkel kuum