• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Põllumajandustootjad 9 riigist nõuavad õiglaseid toetusi

  Üheksa Europa riigi põllumajandustootjad nõuavad eurotoetuste õiglasemat jaotamist.

  Novembrini lõpus Budapestis arutasid kaheksa ELi liikmesriigi Eesti, Läti, Leedu, Poola, Ungari, Tšehhi, Slovakkia ja Rumeenia ning peagi liituva Horvaatia põllumajanduskojad ja -organisatsioonid Euroopa Liidu ühise põllumajanduspoliitika tulevikku. Ühisdeklaratsioonis nõutakse põllumajandustoetuste jaotamisel objektiivsete kriteeriumite kasutamist ja senisest ajaloolisest referentsist loobumist.
  Samuti ei nõustu avaldusele alla kirjutanud organisatsioonid täiendavate üleminekuaegadega toetuste süsteemi muutmisel.
  1.-2. detsembrini kohtusid Balti riikide põllumajandusorganisatsioonide juhid europarlamendi põllumajanduskomitee aseesimehe Janusz Wojciehowski (Poola) ja liikmete George Lyoni (Suurbritannia) ning Mairead McGuinnessiga (Iirimaa, ÜPP tuleviku arvamuse variraportöör), et selgitada Baltimaade põllumeeste seisukohti ÜPP tuleviku kohta.
  Eesti, Läti ja Leedu põllumajandusorganisatsioonide juhid kohtusid ka Euroopa Komisjoni põllumajanduse peadirektoraadi poliitikaanalüüsi osakonna juhataja Pierre Bascouga, kellega arutati ÜPP tuleviku mõjusid Balti tootjatele.
  Eesti põllumajandus-kaubanduskoja teatel mõistis europarlamendi põllumajanduskomitee aseesimees Janusz Wojciehowski täielikult Balti põllumeeste seisukohti ning avaldas nõudmistele toetust.
  Kohtumine George Lyoniga möödus samuti konstruktiivses ja üksteist mõistvas õhkkonnas. Šotimaalt pärit Lyon märkis, et ka liikmesriikide sees on toetuste tasemed väga erinevad ning näiteks Šoti põllumehed saavad ELi keskmisest tunduvalt madalamaid toetusi.
  Mairead McGuinness kinnitas, et on Balti probleemidest teadlik, kuid poliitilised läbirääkimised toetuste õiglasema jaotuse üle tõotavad kujuneda väga keeruliseks. Siiski rõhutas Iirimaalt pärit saadik, et ta kaalub põhjalikult Balti põllumeeste seisukohti ning ootab konkreetseid lahendusettepanekuid.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Lemmit Kaplinski: Tartu peab olema ka tööta-end-rikkaks-linn
Kutsume Tartu ettevõtjaid üles leppima kokku ja ühinema väärika palga deklaratsiooniga ja tagama, et Lõuna-Eestil on jõudu pakkuda ettevõtluses sisulist konkurentsi teistele Eesti piirkondadele, kirjutab Tartu linnavolikogu esimees ja sotsiaaldemokraatide linnapeakandidaat Lemmit Kaplinski vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Kutsume Tartu ettevõtjaid üles leppima kokku ja ühinema väärika palga deklaratsiooniga ja tagama, et Lõuna-Eestil on jõudu pakkuda ettevõtluses sisulist konkurentsi teistele Eesti piirkondadele, kirjutab Tartu linnavolikogu esimees ja sotsiaaldemokraatide linnapeakandidaat Lemmit Kaplinski vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Kulla hind langeb rahatrüki vähendamise ootuses
Kulla hind langes täna enam kui viie nädala madalaima tasemeni, millele aitas kaasa dollari odavnemine. Investorid hoiavad kullal silma peal, sest sellel nädalal toimub Föderaalreservi kohtumine, kust investorid ootavad vihjeid rahapoliitika karmistamise kohta, vahendab Reuters.
Kulla hind langes täna enam kui viie nädala madalaima tasemeni, millele aitas kaasa dollari odavnemine. Investorid hoiavad kullal silma peal, sest sellel nädalal toimub Föderaalreservi kohtumine, kust investorid ootavad vihjeid rahapoliitika karmistamise kohta, vahendab Reuters.
Tootjahinnaindeks tõusis üle 15 protsendi
Tööstustoodangu tootjahinnaindeks, mis iseloomustab Eestis nii koduturule kui ka ekspordiks valmistatud tööstustoodete hindade muutust, tõusis tänavu augustis võrreldes juuliga 1,7 protsenti, aga võrreldes eelmise aasta augustiga 15,5 protsenti.
Tööstustoodangu tootjahinnaindeks, mis iseloomustab Eestis nii koduturule kui ka ekspordiks valmistatud tööstustoodete hindade muutust, tõusis tänavu augustis võrreldes juuliga 1,7 protsenti, aga võrreldes eelmise aasta augustiga 15,5 protsenti.
Kodulavastus - nipp, mis aitab müügile ja üürile kaasa
Emotsioon, mis meid tabab kellegi koju sisse astudes, on tihti määrava tähtsusega. Lõhnad, valgus, detailid – kõik see kujundab arvamust esimeste sekundite jooksul. Kuidas valmistada oma kodu ette müügiks või üüriks nii, et tehing toimuks võimalikult kiiresti ja hea hinnaga? Septembrikuu Sisustaja uuris asja.
Emotsioon, mis meid tabab kellegi koju sisse astudes, on tihti määrava tähtsusega. Lõhnad, valgus, detailid – kõik see kujundab arvamust esimeste sekundite jooksul. Kuidas valmistada oma kodu ette müügiks või üüriks nii, et tehing toimuks võimalikult kiiresti ja hea hinnaga? Septembrikuu Sisustaja uuris asja.