Nordic Gaming Group: hoopis meie võiks Olympicu osta

Katre Pilvinski 07. detsember 2011, 15:44

Kuna meie finantsmuskel on palju suurem kui Olympicul, siis peaks küsimus olema hoopis selles, kas meie plaanime neid üle osta, kommenteeris Nordic Gaming Groupi (NGG) tegevjuht Per Hellberg spekulatsioone kasiinoäris.

"Ma pole kunagi kellegagi Olympicust rääkinud ning ükski NGG aktsionär pole seda teinud. Kindlasti mitte peamised aktsionärid, kuna olen teadlik, mida nad arutavad, kui mingisugused läbirääkimised toimuvad. Ning me pole saanud isegi mitte ainsat e-kirja Olympicult, et nad sooviksid meiega läbirääkimisi pidada," selgitas Hellberg. 

Ta ütles, et firma on tegutsenud 10 aastat ning ettevõtte asutamisel said töötajad aktsiaid osta ning iga aasta umbes kaks-kolm neist lahkuvad ning tavaliselt sel juhul nad müüvad oma aktsiad. „Tänavu on kaks töötajat lahkunud, kes tahtsid oma aktsiad müüa, kuid nende osalus on väga väike.“ Firmas töötab kokku ca 200 töötajat, lisas ta.

Hellberg kinnitas, et 2008. aastal peeti prantslastega müügikõnelusi, kuid raha, mis oli laual polnud piisavalt hea ning tehing jäi katki. „Kui keegi pakuks praegu NGG eest piisavalt palju raha, mis pakub aktsionäridele huvi, siis me kuulaksime nad ära. Kuid praegu me ei pea ettevõtte müügiläbirääkimisi ning samuti me ei pea ühegi osakonna müügi üle läbirääkimisi. Kindlasti mitte Triogamesi müügi üle, kuna see on meie jaoks väga hea firma.“

Tema sõnul ei plaanita ka firma spordikihlvedude osakonda tagasi Eestisse kolida. „Selles osakonnas töötab palju inimesi ning firma sees toimub alati liikumisi – mõni kolib Maltale, mõni mõnda teise riiki. Meie firmas töötab enam kui 14 erinevat rahvust ning meie kontorid asuvad erinevates Euroopa riikides.“

„Kogu see lugu on imelik, kuna meil on kaugelt suurem finantsmuskel ühinemisteks ja ülevõtmisteks selles valdkonnas Eestis kui Olympicul ning tegelikult peaks küsimus olema hoopis selles, kas meie ostame Olympicu,“ märkis Hellberg.

Tema sõnul oleks NGG finantsiliselt võimeline Olympicut üle võtma, kuna on väärt palju rohkem kui Olympic. „Kuid me ei tee seda, kuna me ei näe selleks põhjust – meil on turul suurem positsioon kui neil. Me ei plaani Olympicut osta ning võin kinnitada, et me ei pea nendega mingeid läbirääkimisi,“ sõnas Hellberg.


 

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    09. December 2011, 09:58
    Otsi:

    Ava täpsem otsing