• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Bakuu unelmaprojekti pankrotivara müüa

  Seaside Residence Baku OÜ pankrotihaldur Toomas Saarma müüb suulisel enampakkumisel võlgniku ainuomandisse kuuluva Aserbaidžaanis registreeritud tütarettevõtte Delta Land LLC osa.

  Ettevõtte osa müüakse nimiväärtusega 50 aserbaidžaani manati, ning rahalise nõude summas 1 687 089 eurot, ühiselt alghinnaga 100 000 eurot.
   Seaside Residence Baku võlakirjaemissiooni mahus 16,5 miljonit eurot korraldas AS Gild Financial Services. Tegu oli vähemalt sõnades suurejoonelise kinnisvaraprojektiga Bakuu lähistel. Tegelikkuses jäi seal oma investeeringust ilma terve rida Eesti suurettevõtjaid eesotsas Marcel Vichmanni, Olari Taali ja Hans H Luigega.
  Tänavu juunis saatis riigiprokuratuur saatis kohtusse kriminaalasja, milles süüdistatakse ASi GILD Financial Advisory Services ja nelja füüsilist isikut AS GILD Financial Advisory Services kaudu korraldatud võlakirjade emissioonil valeandmete esitamises ja emissiooniga kogutud rahaliste vahendite mitte-eesmärgipärases kasutamises.
  Ajavahemikul 18.-26.07.2007 korraldas GILD Financial Advisory Services (Gild FAS) kinnise võlakirjade emissiooni planeeritud kogumahus 16,5 miljonit eurot. Emiteerimise eesmärk oli koguda raha, et osta 147 hektarit maad Aserbaidžaanis Bakuu oblastis, kehtestada detailplaneering, ehitada välja infrastruktuur ning seejärel maa müüa, teatas riigiprokuratuur.
  Võlakirjade emissiooni ettevalmistamise ja korraldamise käigus ilmnes mitmeid täitmata või tingimustele mittevastavad asjaolusid, millest ei teavitatud potentsiaalseid investoreid ega katkestatud emissiooni läbiviimist. Süüdistatavate esitatud valeandmed näitasid pakkumist soodsamas valguses, motiveerides investoreid investeerima. Rahalisi vahendeid laekus kokku üle 12 miljoni euro.
  Eelkirjeldatud võlakirjade emissiooniga seotud investorid oma raha tagasi ei saanud ega sellest kasumit ei teeninud. Kriminaalmenetluses on tsiviilhagi esitanud üle kolmekümne kannatanu.
  Investeerimiskelmuse täideviimise süüdistus on esitatud Erki Piirsalule (41), kelmusele kaasaaitamises Tõnis Haavlile (42), Harles Liivale (40) ja Šarunas Skyriusele (34). Kõik süüdistatavad on varem karistamata. Samuti on süüdistus esitatud ettevõttele GILD Financial Advisory Services.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Gregor Raudvere: kalli elektri kurja juur
Iga ministeerium, kohalik omavalitsus ning eri ametiasutused vaatavad energeetikat vaid oma mätta otsast ja just seda suppi me praegu kõrge elektri hinna näol helbime, kirjutab ettevõtja, OÜ Adepte Group juhatuse liige Gregor Raudvere.
Iga ministeerium, kohalik omavalitsus ning eri ametiasutused vaatavad energeetikat vaid oma mätta otsast ja just seda suppi me praegu kõrge elektri hinna näol helbime, kirjutab ettevõtja, OÜ Adepte Group juhatuse liige Gregor Raudvere.
Elektriautotootjad SECiga pahuksis
USA Väärtpaberi-ja Börsikomisjon (SEC) on nii Tesla kui ka Lucid Motorsi uurimise alla võtnud, vahendab Yahoo Finance.
USA Väärtpaberi-ja Börsikomisjon (SEC) on nii Tesla kui ka Lucid Motorsi uurimise alla võtnud, vahendab Yahoo Finance.
Elektri hind tõusis uue rekordini Novembri algusega võrreldes 15kordne tõus
Eesti piirkonnas on elektri hind täna rekordiliselt kõrge, keskmine megavatt-tunni hind ulatub enam kui 290 euroni, selgub Nord Pooli andmetest.
Eesti piirkonnas on elektri hind täna rekordiliselt kõrge, keskmine megavatt-tunni hind ulatub enam kui 290 euroni, selgub Nord Pooli andmetest.
Tööstur: tootjad peaksid julgemalt hindu tõstma
"Et ettevõtted oleksid tugevad, arendaksid tootmistehnoloogiaid ja saaksid teha rohelisemaid valikuid, on toote hinna tõstmine paratamatu," ütles mööblitootja Bed Factory Sweden juht Indrek Aasna hiljuti konverentsil "Tööstuse äriplaan 2022".
"Et ettevõtted oleksid tugevad, arendaksid tootmistehnoloogiaid ja saaksid teha rohelisemaid valikuid, on toote hinna tõstmine paratamatu," ütles mööblitootja Bed Factory Sweden juht Indrek Aasna hiljuti konverentsil "Tööstuse äriplaan 2022".