• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Venemaa laiendas rubla kauplemiskoridori

  Venemaa keskpank laiendas taas rubla kauplemiskoridori dollarist ja eurost koosneva valuutakorvi suhtes.

  Samuti teatas keskpank, et kauplemiskoridori piire nihutatakse edaspidi 5 kopika võrra pärast keskpanga 500 miljoni dollari suurust interventsiooni (valuutaostu, et pidurdada rubla tugevnemist, või müüki, et rubla kurssi toetada) senise 600 miljoni dollari asemel, vahendas Wall Street Journal.
  „Ilmselt eeldab keskpank, et surve rublale ühest või teisest suunast kasvab. Selleks on mitmeid võimalikke põhjuseid, sealhulgas geopoliitilised riskid Lähis-Idas ja euroalal, ent samuti riskid sisepoliitikas. Nii püüab keskpank süsteemi paindlikumaks muuta,“ kommenteeris VTB Capitali peaökonomist Aleksei Moissejev.
  Venemaa keskpank on järk-järgult kontrolli rubla üle lõdvemaks lasknud, keskendudes senisest enam inflatsioonieesmärgile. Viimati laiendas keskpank rubla kauplemiskoridori tänavu märtsis – neljalt rublalt viiele rublale.
  Tarbijahinnad ei tõuse Venemaal tänavu enam kui 6,3%, ütles eelmisel nädalal peaminister Vladimir Putin. See on madalaim näit Nõukogude Liidu kokkuvarisemisest peale kakskümmend aastat tagasi.
  Tuleval aastal on Venemaa keskpanga eesmärk hoida inflatsioon 5-6% vahemikus ning kahel järgneval aastal vastavalt vahemikus 4,5-5,5% ja 4-5%.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Urmas Villmann: parim reklaamikanal on Lasnamäe kanal
Telereklaami eest saab minna kööki võileiba tegema, digireklaami vastu aitab AdBlock, autos kõlavast tüütust raadioreklaamist päästab üks nupuvajutus. Aga välireklaami eest on raske põgeneda, kirjutab loovagentuuri Kontuur Leo Burnett loovjuht, partner ja juhatuse liige Urmas Villmann Äripäeva teemaveebis Bestmarketing.ee.
Telereklaami eest saab minna kööki võileiba tegema, digireklaami vastu aitab AdBlock, autos kõlavast tüütust raadioreklaamist päästab üks nupuvajutus. Aga välireklaami eest on raske põgeneda, kirjutab loovagentuuri Kontuur Leo Burnett loovjuht, partner ja juhatuse liige Urmas Villmann Äripäeva teemaveebis Bestmarketing.ee.
USA aktsia futuurid ennustavad tõusu jätkumist
Tänast päeva on USA suuremad aktsiaindeksite futuurid alustanud tõusuga ning USA suuremate aktsiaindeksite rekordid on kasvule viinud ka Aasia suuremad börsiindeksid
Tänast päeva on USA suuremad aktsiaindeksite futuurid alustanud tõusuga ning USA suuremate aktsiaindeksite rekordid on kasvule viinud ka Aasia suuremad börsiindeksid
Raadiohommikus: aina uusi turge vallutav Eesti pank
Äripäeva raadio teisipäevases hommikuprogrammis käsitletakse teemasid finantsmaailmast hambaravini.
Äripäeva raadio teisipäevases hommikuprogrammis käsitletakse teemasid finantsmaailmast hambaravini.
Majutusasutuste kogemused hullude klientidega: poissmehed leiavad alati vahukustuti üles
Mustjõe Kõrtsitalu perenaine Evika Eljas ja Go Hotel Shnelli hotellijuht Alver Pupart meenutasid saates "Turismitund" kogemusi raskete klientidega. "Vahel astub mõni inimene läbi seina ka," muigas Pupart.
Mustjõe Kõrtsitalu perenaine Evika Eljas ja Go Hotel Shnelli hotellijuht Alver Pupart meenutasid saates "Turismitund" kogemusi raskete klientidega. "Vahel astub mõni inimene läbi seina ka," muigas Pupart.