Väinu Rozental • 29. veebruar 2012 kell 10:54

Firmajuht: IRLi ühinemine Reformiga päris võimatu pole

Ega see täitsa võimatu ole, vastas Euroopa autotööstusele kummidetaile tootva Saaremaa firma OÜ Merinvest juhatuse esimees ja suuromanik, IRLi liige Enn Meri küsimusele, kas IRLi sisepinged võivad viia kahe valitsuspartei ühinemiseni.

Päevaküsimuse ajendiks on Äripäeva peatoimetaja asetäitja Aivar Hundimäe kolumn, milles ta analüüsib peaminister Andrus Ansipi eelmisel nädalal peetud kõnet. Kolumni autor leiab, et peaministri kõne võis olla adresseeritud IRLi uuele juhile Urmas Reinsalule ja kõne võib lükata käima kahe valitsuspartei ühinemiskõnelused.

„Omaaegne Isamaaliidu ja Res Publica ühinemine ei olnud päris see, mida loodeti,“ tunnistas Meri siseprobleemide olemasolu IRLis. „Endine Res Publica pool sobiks Reformierakonnaga paremini kui endised isamaaliitlased. Ma arvan, et Reinsalul ja Co-l ei oleks väga raske astuda sammu ühinemaks Reformiga.“ Meri lisas, et tema astus IRLi liikmeks siis, kui Res Publica ja Isamaaliit olid juba ühinenud, aga tema süda on isamaaliitlaste poolel.

Meri ütles, et kui IRL peaks Reformierakonnaga liituma, jääb ilmselt mingi isamaaline tuumik üle ja nad koonduvad. „Küsimus on selles, kui palju neid on ja kas nad suudavad reaalset poliitilist jõudu moodustada,“ lausus ta ja lisas, et ilmselt mitte. „Piirid on Eestis paika pandud ja arvestatavat uut erakonda niisama ei tule.“

Meri sõnul on probleeme ka Reformierakonnal, näiteks pole neil selget kandidaati Andrus Ansipi järeltulijaks. „Öeldakse, et suure puu all teised puud hästi ei kasva,“ näitlikustas Meri.

Hetkel kuum