Anu Jõgi • 5. märts 2012 kell 4:45

Putini häältesaak ligi 64 protsenti

Venemaa keskvalimiskomisjon on üle lugenud 99 protsenti hääletussedelitest, millest selgub, et Venemaa senine peaminister Vladimir Putin kogus presidendivalimistel 63,82 protsenti häältest, kirjutab lenta.ru.

Vladimir Putin võidab valimised kolmandat korda. Ta valiti presidendiks ka 2000. ja 2004. aastal. Eelmistel valimistel 2008. aastal toetas Putin valimistel Dmitri Medvedevi kandidatuuri. Venemaa konstitutsioon ei luba olla valitud presidendiks rohkem kui kaks ametiaega järjest.

Teise koha sai Gennadi Zjuganov 17 protsendi häältega, järgnesid Mihhail Prohhorov ligi 8 protsendi ja Vladimir Žirinovski üle 6 protsendi häältega. Sergei Mironov kogus ligi 4 protsenti häältest.

Mõnes kohas välismaal jagunesid hääles teisiti, näiteks Londonis ja Tokyos oli esikohal Mihhail Prohhorov.

Hetkel kuum