5. märts 2012 kell 8:46

Putini edu on mäekõrgune

Venemaa pühapäevased presidendivalimised võitis esialgsetel andmetel peaminister Vladimir Putin, kes on keskvalimiskomisjoni kinnitusel kogunud 64,29 protsenti häältest.

Ajaks, kui läbi on töötatud 95 protsenti valimisprotokollidest, on teisel kohal kommunist Gennadi Zjuganov, 17,14 protsendi häältega. Ärimees Mihhail Prohhorov on kogunud 7,40 protsenti, liberite juht Vladimir Žirinovski 6,25 protsenti häältest. Viimasel kohal on Õiglase Venemaa liider Sergei Mironov 3,80 protsendi häältega.

 Valimisprotokollide läbitöötamine jätkub.

Eile õhtul kuulutas peaminister Putin end Kremli müüri äärde kogunenud üle 100 000 inimese ees valimiste võitjaks. Ta naaseb Kremilisse pärast kaht eelmist nelja-aastast võimuperioodi kuueks presidendi-aastaks.

Autor: 1185-aripaev

Hetkel kuum