Anne Oja • 27. aprill 2012 kell 16:18

Briti maksuamet saatis 120 000 libatrahvi teadet

Briti maksuamet saatis ekslikult 12 000 inimesele teate, et nad on tuludeklaratsiooni hilinemise tõttu trahvi saanud.

Võlateate adressaadiks füüsilisest isikust ettevõtjad ja need inimesed, kes on muul moel endale tööandjaks, kirjutas BBC News. Sellised maksumaksjad saavad Suurbritannias maksuametilt tuludeklaratsiooni, mille peavad omal käel täitma. Kuna tänavu oli tuludeklaratsiooni tähtajaks märgitud 2. veebruar, jäi 130 000 inimest deklaratsiooni esitamisega hiljaks.

Esialgu saatis maksuamet neile välja kirja, kus palus ühendust võtta ja täpsustada, kas inimene peab deklaratsiooni esitama või mitte. Need, kes kirjale ei vastanud, saidki trahviteate, kus seisis, et iga hilinetud päeva eest tuleb maksta 10 naela. Trahvisumma saab nii kasvada kuni 900 naelani. Lisaks kästi trahviteade saanutel maksta trahvi fikseeritud summas – igaühel 100 naela.

Briti maksuamet vabandas juba segaduse tekitamise pärast.

Hetkel kuum