Laura Mallene • 25. juuni 2012 kell 5:54

Villu Reiljan sukeldub veeärisse

Ekspoliitik Villu Reiljan hakkab koos pankrotistunud veetööstuse Plaines endise omaniku ja juhiga veeäri ajama.

Mai keskel kanti äriregistrisse Haage Joogid, mille juhatuse liige Kaarel Auser oli varem, mullu pankrotistunud OÜ Plaines juhataja ja üks osanikest. Plaines villis pudelivett Tartu külje all asuvas Haage alevikus asuvas tehases.

Lisaks Auserile on firma omanikeringis veel Vello Kunman, kelle Veemeistri OÜ ostis tänavu kevadel ära pankrotistunud tööstuse kinnisvara ja seadmed. Nii Veemeistri kui Haage Joogid on registreeritud samale aadressile Kunmani firmadega.

“Villu Reiljan on lihtsalt üks osanik, kes on huvitatud selle ettevõtte edus kaasa lööma. Nii ta seal on,” sõnas Haage Joogid uute omanike hulka kuuluv Aigar Pindmaa.

Pindmaa sõnas, et uues firmas loodetakse võita Eesti rahva südamed ja pakkuda neile head ja kvaliteetset mineraalvett.

“Kuna Tartu ligidal seisis üks väga hea veetehas hetkel ilma omanikuta, siis me otsustasime natuke vee vallas kätt proovida,” põhjendas Pindmaa firma ostu.

“Eks me tahame seda majandada niimoodi, et me kahjumisse ei jää ja et me väikest kasumit toodaks. Loomulikult iga äri eesmärk on teenida väikest kasumit ja investeerida see uuesti tootmisesse tagasi, et kõik osanikud ja inimesed oleksid õnnelikud. Me teeme oma asja ja kui inimestele see meeldib, meeldib see meile ka,” rääkis Pindmaa.

OÜ Haage Joogid juhatuse liige on Kaarel Auser. Osanikeks Vello Kunman, Aigar Pindmaa, Kaarel Auser, Marika Lehtla ja Villu Reiljan.

Hetkel kuum