24. august 2012 kell 17:22

USA kestvuskaupade tellimused tegid suurima languse alates novembrist

Juulis kukkus nõudlus USAs kestvuskaupade järele, tehes viimase kaheksa kuu suurima languse, viidates sellele, et tööstussektor panustab vähem majanduse kasvule, vahendas finantsuudisteagentuur Bloomberg.

Võimalik maksude tõus ja kulutuste kärpimine USAs, koos globaalse majanduse jahenemisega, teevad sellistel ettevõtetel, nagu Caterpillar Inc. ja Deere & Co. elu raskeks, andes märku, et tööstussektor pole ehk enam see põhiline tõukejõud majanduse kasvamiseks.

Tellimused mittemilitaarsete kestvuskaupade järele, kui välja jätta lennukid, langesid 3,4%. Kestvuskaupade tellimused kokku kasvasid 4,2%, kuna tsiviillennukite järele suurenes nõudlus 54%.

Suurim USA lennukitootja, Boeing Co. teatas, et sai eelmisel kuul 260 tellimust. Samas juunis sai lennukitootja vaid 24 tellimust.

Autor: Teele Liblik

Hetkel kuum