Ave Lepik • 31 august 2012

Elektriraudtee saab uuel aastal uued reisirongid

Stadleri Poola koostetehases on valmis saanud esimesed Elektriraudtee reisirongid. Kokku valmib seal 38 reisirongi.

Elektriraudtee ostab Stadler Bussnang AG-lt 38 reisirongi: kuus 4-vagunilist ja kaksteist 3-vagunilist elektrirongi. Lisaks võtab ettevõte kapitalirendile kuus 2-, kuus 4- ning kaheksa 3-vagunilist diiselrongi.

Elektrirongide hinnast 85% tasub Euroopa Liidu Ühtekuuluvusfond. Hankega soetab Elektriraudtee ka vajalikud depooseadmed ning 5 aasta varuosad kogu rongipargile.

Elektriraudtee teatel jõuavad esimesed uued reisirongid Eestisse oktoobris-novembris, esimene elektrirong alustab reisijate vedu 2013. aasta juulis ning diiselrong 2013. aasta septembris. Edasi suunatakse uued rongid liinidele vastavalt Eestisse laekumisele.

Hetkel kuum