Kaisa Gabral • 17. oktoober 2012 kell 6:37

Keskusi on juba müstiliselt palju

Ülemiste keskus plaanib laienemise avada 2014. aasta kevadel. Sprdirõivaste ettevõtte Ilves-Extra omaniku Arvo Kivikase sõnul on rahva ostujõudu arvestades neid keskusi kerkimas juba müstiliselt palju.

”Pean tunnistama, et kaubandus pole meie firmale Eesti turul põhitegevus ja ma pole piisavalt informeeritud, palju neid keskusi juba tuleb. Neid on juba niigi müstiliselt palju, arvestades rahva ostujõudu, rahvaarvu, ja seda näiab ka statistika. Oleme Euroopas juba üsna tipus ses osas,” rääkis Kivikas ja lisas, et jälgib imetluse ja armastusega asjade käiku, kuid ekspertarvamusele kaupluste rendihindade kohta pigem ei pretendeeriks.

“Eks need on puhtalt emotsioonid, et tore oleks, kui rent alla läheks, kuid kas ka tegelikult läheb? Meie müüme oma brändi 20 riiki, ainult Eesti turuga ei majandaks me ära. Eksport siis ja teiste brändide allhanked,” selgitas Kivikas ja lisas, et täna töötab nende Eesti kauplus suuresti esindusena. ”Et hiigeltellijad saaksid meie mudelitega tuvuda, paljalt kaubanduse funktsiooni see pood ei kanna. Eks me jälgime asjade kujunemist, miski pole välistatud, kuid kauplus on mõtet avada siis, kui on loota, et ostjaid tuleb juurde ja et rahval tuleb ostujõudu juurde. Täna me otsustega ei kiirusta,” kommenteeris Kivikas küsimust, kas nende ettevõte võiks plaanida ka mõne lisakaupluse avamist loodavas või laienevas kaubakeskuses.

”Eks tarbimise kosumine toimub segmenditi. Meie müüme spordi- ja vaba aja riideid ja selle pealt on lihtne kokku hoida: paned eelmise aasta jope selga ja pole häda midagi. Teiste segmentide pealt pole aga nii lihtne kokku hoida. Meie täna ei julge nii optimistlikud olla ja siseturule panustada,” lisas Kivikas rahva ostujõudu kommenteerides.

Ülemiste Keskus plaanib laieneda ja pärast laienemist peaks olema 60 000 ruutmeetrit rendipinda. Keskusse tuleb üle 200 poe ja aastas loodetakse ligi meelitada 7 miljonit ostlejat. Massiivse investeeringu suurus on 30 mln eurot.

Hetkel kuum