• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  AMD sarnaselt Intelile hädas

  Maailma suuruselt teine kiibitootja Advanced Micro Devices prognoosib oodatust halvemat neljandat kvartalit ning koondab töötajaid. Kolmanda kvartali tulemused olid oodatult halvad.

  AMD kolmanda kvartali puhaskahjum küündis 157 miljoni dollarini ehk 21 sendini aktsia kohta. Analüütikud ootasid 22 senti aktsia kohta. Firma käive kukkus 25%, 1,27 miljardi dollarini, mis klappis analüütikute ootustega, vahendab Bloomberg.
  Lisaks prognoosib firma, et neljandas kvartalis kukub käive aastatagusega võrreldes 9%, pluss-miinus 4%. See viitab nii madalale müügile kui 1,1 miljardit dollarit, samas kui analüütikud ootavad 1,31 miljardit.
  AMD tulemused on taas tõendiks, kuidas arvutitootjad ja nende varustajad on kehvast majandusest mõjutatud ning tarbijad eelistavad üha rohkem nutitelefone ja tahvelarvuteid.
  AMD on suuresti Inteli varjus, kellele kuulub 80% arvutite kiibiturust ja kes kasutab ressursse trügimaks ka mobiilseadmete turule, kus praegu domineerib AMR Holdings.
  Lisaks teatas USA kiibitootja, et koondab 15% enda tööjõust, mis viiakse lõpule neljanda kvartali jooksul ja peaks lisakulu kvartalis tooma umbes 80 miljonit dollarit.
  Autor: Fredy-Edwin Esse, California
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Andrus Tamm: Narvas aitaksid luua töökohti ainult heanaaberlikud suhted
Ühe konsultatsioonifirma hinnangul tõi Nord Stream 2 projekt Soome ligikaudu 600 töökohta ja 413 miljoni euro jagu majanduslikku kasu. Kas te kujutate ette, kuidas oleks Ida-Virumaale ja Eestile tervikuna mõjunud selline rahasüst, küsib Keskerakonna Narva nimekirjas kandideeriv Andrus Tamm vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Ühe konsultatsioonifirma hinnangul tõi Nord Stream 2 projekt Soome ligikaudu 600 töökohta ja 413 miljoni euro jagu majanduslikku kasu. Kas te kujutate ette, kuidas oleks Ida-Virumaale ja Eestile tervikuna mõjunud selline rahasüst, küsib Keskerakonna Narva nimekirjas kandideeriv Andrus Tamm vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Nafta hind tõuseb kuuendat päeva ja lõppu ei paista
Brenti toornafta jätkas täna kiiret tõusu ja ületas 80 dollari taseme, sest nõudlus ületab jätkuvalt pakkumist ning varud vähenevad, vahendab Reuters.
Brenti toornafta jätkas täna kiiret tõusu ja ületas 80 dollari taseme, sest nõudlus ületab jätkuvalt pakkumist ning varud vähenevad, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: ärikinnisvara trendidest ja IT-sektori tööjõuprobleemidest
US Real Estate'i juhatuse esimehe Aavo Kokaga räägime ärikinnisvara trendidest ja sellest, kui oluline roll on COVIDiga võitluses ruumide ventilatsioonil.
US Real Estate'i juhatuse esimehe Aavo Kokaga räägime ärikinnisvara trendidest ja sellest, kui oluline roll on COVIDiga võitluses ruumide ventilatsioonil.
Sõõrumaa vaidlushimulisest Oliver Kruudast: nimetan seda sadomasoks
Urmas Sõõrumaa väldiks lõputuid vaidlusi, millesse on ennast mässinud temaga olümpiakomiteesse kuuluv, kohtutäiturite eest pakku läinud endine suurärimees Oliver Kruuda. Mida ta olukorrast arvab, rääkis Sõõrumaa väljaandele Gentleman.
Urmas Sõõrumaa väldiks lõputuid vaidlusi, millesse on ennast mässinud temaga olümpiakomiteesse kuuluv, kohtutäiturite eest pakku läinud endine suurärimees Oliver Kruuda. Mida ta olukorrast arvab, rääkis Sõõrumaa väljaandele Gentleman.