• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tallinna Vee kasum üle ootuste

  Tallinna Vesi suutis näidata kolmandas kvartalis samal tasemel püsinud käibe juures mullusest poole võrra suuremat kasumit.

  2012. aasta kolmandas kvartalis kasvas ettevõtte müügitulu 0,8%, 13,1 miljoni euroni võrreldes 2011. aastaga, peamiselt ärikliendi sektorite ning väljaspool teeninduspiirkonda müükide kasvu tõttu, teatas firma börsile.
  Läinud kvartali kasum kasvas aastases võrdluses koguni 48,8%, 6,5 miljoni euroni. Kasv oli tingitud peamiselt madalama negatiivse mitterahalise muutuse tõttu finantsinstrumentide õiglase väärtuse hindamisel.
  Ettevõtte käibenumber jäi analüütikute ootustele alla, sest nii Swedbank kui LHV prognoosisid käibeks 13,3 miljonit eurot, oodates veidi suuremat kasvu. Puhaskasum valmistas aga suure üllatuse, sest LHV ootas 5,8 miljonit ja Swedbank 5,87 miljonit eurot.
  AS-i Tallinna Vesi juhatuse esimees Ian Plenderleith selgitas, et ettevõtte majandustulemused on püsinud tugevad hoolimata sellest, et tariifid on külmutatud 2010. aasta tasemel. “Tootmistulemuste olulisemad näitajad reoveepuhastuses, võrkude toimivuses kui lekete osakaalus on aegade parimal tasemel,” lisas Plenderleith.
  Tallinna Vee netofinantskulud olid 2012. aasta kolmandas kvartalis 0,49 miljonit eurot, mis on 2,2 miljoni euro ehk 81,9% suurune oluline muutus võrreldes 2011. aasta kolmanda kvartali 2,7 miljoni euro suuruste netokuludega. 2011. aastal tuleneb finantskulude muutus põhiliselt mitterahalisest ümberhinnatud swapi lepingute õiglasest väärtusest, 2011. aasta kolmandas kvartalis oli muutus negatiivne 2,3 miljoni euro võrra ning 2012. aasta samas kvartalis oli muutus peaaegu olematu.
  Ettevõte vähendas enamuse ujuva intressiga laenu riske sõlmides swapi lepingud, mis  on sõlmitud 75 miljoni euro peale, seega 20 miljonit eurot on siiani ujuva intressiga laenud. Hetkel on nende lepingute ennustatav õiglane väärtus jätkuvalt negatiivne, kogusummas 4,9 miljonit eurot.
  2012. aasta kolmandas kvartalis oli firma efektiivne intressimäär 3,25%, mille tulemusel olid intressikulud 0,79 miljonit eurot, võrreldes 3,45% ja 0,84 miljoni euroga 2011. aasta kolmandas kvartalis. See väljendab peamiselt alles 2011. aasta teises kvartalis kehtima hakanud swap lepingute negatiivset mõju.
  Autor: Fredy-Edwin Esse, California
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Elektrienergia hinnatõus paneb aina rohkem kodusele päikeseenergia-jaamale mõtlema
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Leedu soovitab lahti saada Hiina telefonidest Eesti seisukoht: meil pole põhjust Leedu leidudes kahelda
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.