Romet Kreek • 29. oktoober 2012 kell 8:33

LHV: OEG kulud olid oodatust väiksemad

Olympic Entertainment Groupi III kvartali tulemused vastasid põhitegevuse kasumlikkuse osas ootustele, kirjutas LHV Panga vanemanalüütik Shana Gavron.

„Äritulud jäi natuke alla LHV prognoositud 34,2 miljonile eurole – pettumus tuli Poolast ja Slovakkiast, mis jäid vastavalt 4,1 protsenti ja 8,9 protsenti oodatust nõrgemaks,“ kirjutas ta. „Siiski olid III kvartali kulud LHV prognoosidega võrreldes ligi 0,6 miljoni euro ulatuses madalamad ning see kompenseeris eelmainitud tulude väikest puudujääki, mistõttu tuli III kvartali ärikasum oodatust 2,9 protsenti parem.“

Suurim erinevus prognoosidest tuli finantstulude ja -kulude realt, mis oli oodatust 0,7 miljonit eurot suuremad. See omas omakorda positiivset mõju puhaskasumile, mis kasvas aastaga ligi 31 protsenti, 7,3 miljoni euroni (LHV ootus 6,8 mln eurot).

„Usume, et Olympicul on kõik eeldused headeks 2012. majandusaasta tulemusteks,“ võttis ta ootused kokku. „Tulemuste järgselt Olympicu investeerimisteesis muudatust ei ole toimunud ning oleme jätkuvalt positiivselt meelestatud Olympicu väljavaate osas, kuivõrd ettevõte on näidanud end heast küljest kasumlikkuse taastamisel. Lisaks on Itaaliasse laienemisega Olympic end tulevikuks hästi positsioneeritud.“

LHV Panga soovitus Olympicu aktsiale on: Osta.

 

Hetkel kuum