• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Taani lõpetab lühiajaliste hüpoteeklaenude müügi

  Taani valitsus soovib asendada lühiaegsete varieeruva intressiga hüpoteeklaenude müügi pikaajaliste fikseeritud intressimääraga hüpoteeklaenude vastu. Seda seetõttu, et rahastada riiklikke eluasemelaene ja vähendada laenukulutusi.

  Bloomberg kirjutab, et Taani eluaseme, linna- ja maaelupoliitika ministeeriumi väitel hakatakse finantseerima uusi fikseeritud intressimääraga riiklikke 30aastaste laenude kulutusi.
  Realkredit Denmark A/S kohaselt refinantseerivad Taani eluasemeomanikud selles kvartalis oma laene hüpoteekvõlakirjade oksjonitel tõenäoliselt kuni 475 miljardi krooni ulatuses. Pangad, kes müüke korraldavad, soovitavad laenanutel riske vähendada ning püsiintressidele üle minna.
  Üheaastased hüpoteekvõlakirjad on sattunud keskpanga ja reitinguagentuuride surve alla, kes hoiatavad riski eest refinantseerida kuni 30 aasta pikkusi kodulaene lühiajaliste võlakirjade abiga. Viimasel ajal on stabiilse finantseerimise ettepanekud hakanud muutma pankadele laenude väljastamist liiga kalliks.
  Realkredit Denmarki kohaselt pärineb umbes 80% kõigist järgmise kuu oksjonitel refinantseeritavatest laenusummadest aastastest laenudest. Panga hinnangul jõuab refinantseeritavate hüpoteeklaenude kogusumma tänavu kõigi aegade rekordi, 715 miljardi kroonini, ja seda olukorras, kus laenukulud on rekordmadalad.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Romek Kosenkranius: kolm probleemi, mille lahendamine toob investeeringud suvepealinna
Kohtumistel Pärnusse investeerida soovivate ettevõtjatega on koorunud välja kolm olulisemat ootust või probleemi, millele investorid lahendusi ootavad, kirjutab valimisliidu Pärnu Ühendab esinumber kohalikel valimistel Romek Kosenkranius vastuses Äripäeva küsitlusele.
Kohtumistel Pärnusse investeerida soovivate ettevõtjatega on koorunud välja kolm olulisemat ootust või probleemi, millele investorid lahendusi ootavad, kirjutab valimisliidu Pärnu Ühendab esinumber kohalikel valimistel Romek Kosenkranius vastuses Äripäeva küsitlusele.
Merko alustab Uus-Veerennis viienda etapiga
Merko Ehitus teatas esmaspäeval börsiteate vahendusel, et käivitab Tallinnas Uus-Veerenni korteriarendusprojekti viienda etapi.
Merko Ehitus teatas esmaspäeval börsiteate vahendusel, et käivitab Tallinnas Uus-Veerenni korteriarendusprojekti viienda etapi.
Raadiohommikus: verelaskmine aktsiaturgudel ja ämbrid LHV märkimisõigusega
Teeme värske kokkuvõtte verelaskmisest maailma aktsiaturgudel ja proovime hinnata, kas oleme sisenemas karuturule või on hoopis tegemist hea ostukohaga.
Teeme värske kokkuvõtte verelaskmisest maailma aktsiaturgudel ja proovime hinnata, kas oleme sisenemas karuturule või on hoopis tegemist hea ostukohaga.
Skandaalne Theranos kulutas vilepuhuja jälitamisele 150 000 dollarit
USA ärimaailma üks oodatumaid kohtulahinguid on tuure kogumas - sel nädalal andis oma ütlused vereproovi revolutsiooni lubanud Theranose ekstöötaja ning vilepuhuja Erika Cheung, vahendab CNN.
USA ärimaailma üks oodatumaid kohtulahinguid on tuure kogumas - sel nädalal andis oma ütlused vereproovi revolutsiooni lubanud Theranose ekstöötaja ning vilepuhuja Erika Cheung, vahendab CNN.