• Jaga lugu:

  "Piloodid peavad Eesti hülgama"

  Staažikas piloot Rein Porro sõnul tähendab Estonian Airi koondamisteade spetsialistide lahkumist Eestist ja lennufirmale halbu aegu.

  Porro sõnul on see väga kurb otsus ja tähendab lennufirmale halbu aegu. „Piloodid peavad Eestist lahkuma, peavad otsima kuskil mujal maailmas tööd. Sest piloot ei hakka ometi Savisaare sotskohtadel töötama, see on mõeldamatu.  Ja see uus juhtkond, seal mängivad suured ambitsioonid, vähemalt üks juht nõukogus on isiklikult huvitatud, et kogenenumaid piloote ei oleks. Ma tean seda,“ selgitas Porro.
  Porro avaldas kahetsust, et ajakirjandus on pilootide palkade osas range olnud. „Turundusel ja seal igasugustel sellidel on palgad sama suured kui pilootidel või isegi suuremad, järelikult tekib küsimus, miks ajakirjandus kogu aeg pilootide palkade peal sõidab,“ oli ta hämmingus. Piloodid on Porro sõnul natukene sirgema selajaga olnud kui teised inimesed. „Piloot on kõige haavatavam, sellepärast, et kui võetakse mõni turundussell maha, eks ta ronib mõnda teise turundusfirmasse, aga piloodil ei ole sellist võimalust. Piloot on piloot, ta on koolitatud selleks. Tema peale on raisatud väga palju raha. Ta ise on ka sinna panustanud, eksole. Ja nüüd visatakse see kõik üle aia, ja elagu loosung: kõik spetsialistid koju,“ on legendaarne piloot nördinud.
  Porro sõnul teadis ta, et üritatakse koondama hakata. „Kõige parem ütlemine on Ansipi ütlemine, et vot oleks poliitikud olnud, vot siis oleks kõik korras olnud. Poliitikud selle asja just nii kaugele viisidki. Sest poliitikud panevad riiklike aktsiaseltside nõukogude juhatused paika,“ ütles ta.
  Vajadusest kohandada ettevõtte tegevust vähendatud lennumahtudele koondab Estonian Air töökohti ja vähendab  töötajate arvu 146 inimese võrra. Töötajaskonna vähenemine puudutab kõiki Estonian Airi struktuuriüksusi. Täna töötab ettevõttes 318 inimest.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Merli Üle: tänane lumehelbeke hindab samu väärtusi mida su enda laps
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
SEB: turgudel on oodata korrektsiooni
Aktsiaturgudel on oodata korrektsiooni ning kõige tugevamalt võivad pihta saada Jaapani aktsiad, hoiatas SEB pank, vahendab CNBC.
Aktsiaturgudel on oodata korrektsiooni ning kõige tugevamalt võivad pihta saada Jaapani aktsiad, hoiatas SEB pank, vahendab CNBC.
Raadiohommikus: vaktsiinid, koroonapassid ja kiiresti lähenev sügis
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Suured väikesed: kuidas sündis Läti esimene ükssarvik Uus lugude sari!
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.