Ken Rohelaan • 22. november 2012 kell 16:44

UBS võib saada 45 miljonit naela trahvi

Šveitsi suurim pank UBS AG seisab silmitsi 45 miljoni naelase (71,7 miljonit dollarit) trahviga, kuna ei suutnud märgata Kweku Adoboli tehtud miljardeid volitamata tehinguid, vahendas finantsuudisteagentuur Bloomberg.

Ühendkuningriikide finantsinspektsiooni (FSA) poolt maksimaalne määratav trahv võib küündida 50 miljoni naelani, kuid sündmustega kursis oleva isiku sõnul võib trahv jääda 45 miljoni naela juurde. Allikas soovis jääda identifitseerimatuks, kuna trahv pole veel avalikustatud.

UBSi Londoni haru endine börsimaakler Adoboli mõisteti seitsmeks aastaks vangi seoses 2,3 miljardi dollari suuruse pettusega. Tegemist on Suurbritannia ajaloo suurima volitamata tehingute sõlmimisega. Adoboli istungil tunnistanud UBSi investeerimisjuhi Ruwan Weerasekera hinnangul oleksid tehingutega kaasnenud kaotused võinud küündida 12 miljardi dollarini.

UBSi Londoni haru esindaja Richard Morton ja FSA eestkõneleja Joseph Eyre keeldusid Bloombergile kommentaare jagamast. The Financial Timesi varasema teate kohaselt saab UBS trahvi.

Hetkel kuum