Artikkel
 • Kuula
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  TOP100 võitja: meil ei tööta keskmisi inimesi

  Meil ei ole keskmisi inimesi, meie töötajad on staažikad spetsialistid, põhjendab Molycorp Silmeti juhatuse esimees David O'Brock, miks ettevõte hoiab oma töötajaskonda väga ja püüdleb selles suunas, et maksta neile üle Eesti keskmise palga.

  Järgneb intervjuu David O'Brockiga:
  Mis tunne teil oli, kui saite teada, et Molycorp Silmet on tunnistatud Eesti edukaimaks ettevõtteks 2011?See on mulle ja eelkõige meie töötajatele väga suur au. Sest Eestis ja sealhulgas siin Ida-Virumaal on ju teisigi väga häid ettevõtteid. Parima ettevõtte tiitel näitab meie inimestele, et see, mille nimel on nad kõik need rasked aastad tööd teinud, on lõpuks tunnustuse saanud. Meie töötajad on seda väärt.
  Olgem ausad, Silmet seostub tavakodanikule eelkõige Tiit Vähiga. Kui palju ettevõtte praeguses eduloos on veel siiamaani tunda tema varju?Kui lugeda minu varasemaid intervjuusid, siis ma olen alati toonitanud, et härra Vähi päästis Sillamäe linna ära. Mitte ainult tehase, vaid linna. Sest kui tehas oleks kinni läinud, oleks see tähendanud sotsiaalset katastroofi Sillamäele. Tehas on sulgemisohus olnud korduvalt. Selline oht oli pärast erastamist, seejärel 2002. aastal, kui toodangu hinnad maailmaturul kukkusid meeletult, ja viimati 2009. aastal. Ma võtan mütsi härra Vähi ees maha selle eest, et omanikud otsustasid 2009. aastal teadlikult kaotada 24 miljonit krooni selle nimel, et hoida Silmetit töös.Alates sellest ajast, kui härra Vähi müüs oma aktsiad maha, on ta Molycorp Silmeti nõukogu liige, kes saab iga kolme kuu tagant üldise raporti, aga ettevõtte igapäevane tegevus ei puutu enam temasse.
  Igapäevaste probleemidega tegelete teie kui juhatuse esimees ja teete seda juba alates 2007. aastast. Seega on firma edu taga üksjagu palju ka teie tööd.Ma ei ütleks nii, et ainult minu töö. Loomulikult ma tahaks loota, et ma olen mänginud oma rolli siin, aga oluline on olnud ka turusituatsioon. Ja väga tähtis on olnud see, et siin töötavad inimesed on olnud nõus muutma toodangu nomenklatuuri selleks, et mina saaksin tooteid paremini turustada. Töötajad on mind usaldanud. Mina olen lihtsalt see, kes oskab müüa.
  Kuidas Sillamäel oluline osa maailma haruldastest muldmetallidest toodetakse, loe tänasest Äripäeva ajakirjast TOP100. 
 • Hetkel kuum
Seotud lood
Kõik seotud lood

Kristina Judina: mida teha, kui tubli inimese karjäär „jääb kinni“?
Karjääris n-ö kinni jäämine ei ole vähegi edukate inimeste seas haruldane nähtus, see mõjutab ühtemoodi nii andekaid spetsialiste kui juhte. See on keeruline probleem, mille lahendamise juures mängivad võtmerolli toetav juht ja juhtkond, kirjutab 150-liikmelist meeskonda juhtiv Elisa teeninduse valdkonna juht Kristina Judina.
Karjääris n-ö kinni jäämine ei ole vähegi edukate inimeste seas haruldane nähtus, see mõjutab ühtemoodi nii andekaid spetsialiste kui juhte. See on keeruline probleem, mille lahendamise juures mängivad võtmerolli toetav juht ja juhtkond, kirjutab 150-liikmelist meeskonda juhtiv Elisa teeninduse valdkonna juht Kristina Judina.
Luksusvilla Hispaanias, kahtlane Excel ja kadunud arved: need on idufirmade punased lipud
Investorina idufirmasse raha paigutades on ülioluline teha selgeks, kuidas ettevõttes finantsjuhtimist korraldatakse ja raamatupidamist korras hoitakse. Spetsialistide sõnul esineb siin sageli ohtralt punaseid lippe, mis hilisema läbikukkumise eest hoiatavad.
Investorina idufirmasse raha paigutades on ülioluline teha selgeks, kuidas ettevõttes finantsjuhtimist korraldatakse ja raamatupidamist korras hoitakse. Spetsialistide sõnul esineb siin sageli ohtralt punaseid lippe, mis hilisema läbikukkumise eest hoiatavad.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Väikeettevõtjate esindaja loodab kliimaministeeriumile
“Vaadates kliimaseaduse eelnõu olen väga murelik, kuna see suurendab halduskoormust,” rääkis väikeettevõtteid koondava EVEA president Ille Nakurt-Murumaa hommikuprogrammi intervjuus.
“Vaadates kliimaseaduse eelnõu olen väga murelik, kuna see suurendab halduskoormust,” rääkis väikeettevõtteid koondava EVEA president Ille Nakurt-Murumaa hommikuprogrammi intervjuus.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Pannkoogimeistrid uuendavad kasvuretsepti: tuleb Eestist väljas ise äri püsti panna
Kookeri minipannkookidega tuntust kogunud Mesti omanikud tunnistasid Äripäeva raadios, et olid frantsiisi avamisele väljaspool Eestit juba päris lähedal, kuid aeg polnud küps. Enne tuleb ka ise üks koht välismaal avada.
Kookeri minipannkookidega tuntust kogunud Mesti omanikud tunnistasid Äripäeva raadios, et olid frantsiisi avamisele väljaspool Eestit juba päris lähedal, kuid aeg polnud küps. Enne tuleb ka ise üks koht välismaal avada.
Kristina Judina: mida teha, kui tubli inimese karjäär „jääb kinni“?
Karjääris n-ö kinni jäämine ei ole vähegi edukate inimeste seas haruldane nähtus, see mõjutab ühtemoodi nii andekaid spetsialiste kui juhte. See on keeruline probleem, mille lahendamise juures mängivad võtmerolli toetav juht ja juhtkond, kirjutab 150-liikmelist meeskonda juhtiv Elisa teeninduse valdkonna juht Kristina Judina.
Karjääris n-ö kinni jäämine ei ole vähegi edukate inimeste seas haruldane nähtus, see mõjutab ühtemoodi nii andekaid spetsialiste kui juhte. See on keeruline probleem, mille lahendamise juures mängivad võtmerolli toetav juht ja juhtkond, kirjutab 150-liikmelist meeskonda juhtiv Elisa teeninduse valdkonna juht Kristina Judina.
Veskimägi: aastal 2030 võiks Eesti kaitsetööstuse käive olla miljard
2030. aastal võiks Eesti kaitsetööstuse käive olla 1 miljard, kuid juba sel aastal on sektori käive rekordiline, rääkis 2C Venturesi partneri Taavi Veskimägi, kes on ka kaitsetööstuse liidu nõukogu esimees.
2030. aastal võiks Eesti kaitsetööstuse käive olla 1 miljard, kuid juba sel aastal on sektori käive rekordiline, rääkis 2C Venturesi partneri Taavi Veskimägi, kes on ka kaitsetööstuse liidu nõukogu esimees.
FT: Euroopast ja USAst tõrjutud Hiina autotootjatel on uus eesmärk: kogu ülejäänud maailm
Sellal kui USA ja Euroopa soovivad kaitsetollidega Hiina autotootjad välja tõrjuda, on viimased võtnud sihikule hoopis suurema ala: kogu ülejäänud maailma.
Sellal kui USA ja Euroopa soovivad kaitsetollidega Hiina autotootjad välja tõrjuda, on viimased võtnud sihikule hoopis suurema ala: kogu ülejäänud maailma.
Kallis kraam viis suurde kahjumisse
Jalatsite ja rõivaste müügiga tegelev Talwest Group sulges 2023. aastal mitmeid kauplusi, kuid avas ka paar uut, kirjutab portaal kaubandus.ee
Jalatsite ja rõivaste müügiga tegelev Talwest Group sulges 2023. aastal mitmeid kauplusi, kuid avas ka paar uut, kirjutab portaal kaubandus.ee
Leedu restoranid said esimesed Michelini tähed, hind poole miljoni kandis
Neljapäeval said esimesed Michelini tärnid neli Vilniuse restorani Džiaugsmas, Nineteen18, Pas Mus ja Demo, jätkusuutliku gastronoomia märgise pälvis Red Brick.
Neljapäeval said esimesed Michelini tärnid neli Vilniuse restorani Džiaugsmas, Nineteen18, Pas Mus ja Demo, jätkusuutliku gastronoomia märgise pälvis Red Brick.