Kristi Malmberg • 14. detsember 2012 kell 11:50

Tööandjad ei teadvusta elanikkonna vananemise probleeme

Täna esitleti sotsiaalministeeriumis vanemaealiste 50-74aastaste tööturu-uuringu tulemusi. Ministeeriumi tööturu osakonna nõunik Õie Jõgiste sõnul oli üllatav see, et tööandjad ega töötajad ise pole teadvustanud elanikkonna vananemisega seotud probleeme.

"Ainult 70 protsenti tööandjatest on hinnanud ettevõttes riske, mis kaasnevad sellega, et ühel päeval ei ole enam töötajaid või töötajad on enamuses vanemaealised. Selles suhtes on pisut üllatav, et kuigi teemast on räägitud väga palju, siis tööandjad ei ole seda siiski teadvustanud," rääkis Jõgiste ERRi raadiouudistele.

Jõgiste sõnul tähendab see seda, et tööandjate hulgas on vaja teha tõsist teavitustööd.

"Et tööandja hakkaks mõtlema selle peale, et aastal 2016 siseneb tööturule tunduvalt vähem inimesi, kui lahkub," lausus ta.

Jõgiste lisas, et vanemaealiste tööhõives hoidmisele tuleb hakata tähelepanu pöörama juba praegu.

 

 

Hetkel kuum