Kristi Malmberg • 2. aprill 2013 • 1 min
Jaga lugu:

Millest on tegelikult tehtud kalatooted?

Kala ja mereandide tarbimine kasvab järjest, kuid samal ajal näitavad uuringud, et kalatoodete koostis ei pruugi olla üldsegi see, mis pakendil lubatud.

Euroopat raputanud hobuselihaskandaali võib vabalt üle kanda ka kalatoodetesse, kirjutab BBC. Kulude vähendamiseks asendavad tootjad aina rohkem kallimat kala odavamate variantidega.

Näiteks brittide rahvuslikus uhkuses, fish & chipsis, võib traditsiooniline tursk olla asendatud millegi muuga. Uuringute järgi on 7% tursast olnud asendatud odavama kalaga.

Iirimaal Dublini restoranides tehtud sarnane uuring näitas, et lausa veerandis toodetes, mis lubasid turska või kiltturska, oli tegelikult mingi odavam kala.

USAs New Yorgi restoranides on samuti veerand kalast midagi muud, kui menüüs lubatud.

Jaga lugu:
Seotud lood
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt