Väinu Rozental • 5. aprill 2013 kell 9:55

Karli Lambot: minister ei tohi alandada inimväärikust

Töösuhtes tugevamal positsioonil minister ei tohi lubada nõrgemas positsioonis töövõtja või nõukogu liikme avalikku alandamist, rõhutas ACE Logistics Group nõukogu esimees Karli Lambot.

”Ministrid Lang ja Vaher pole oma vastutuse suurusest aru saanud või on lihtsalt suutmatud,“ lausus Lambot. „Nad ründavad midagi, mis on ühele tippjuhile või nõukogu liikmele kõige olulisem. Lang ja Vaher püüavad alandada nende inimeste väärikust.” Lambot lisas, et kui inimest on avalikult alandatud, siis enesest lugu pidav inimene lahkub ametist.

Selle nädala kuum teema on olnud nukuteatri ja kultuuriministri ümber toimuv ning viimastest kuudest on sarnane kehv juhtimisvõtete näide ka Ken-Marti Vaheri politsei- ja piirivalveameti (PPA) juhivahetus. Äripäev küsis, mida ministrite sellised juhtimisvõtted näitavad?

Lambot ütles, et tööandja ja töövõtja suhtes on tugevam pool omaniku esindaja ehk tööandja ja see paneb omaniku õlgadele suure vastutuse. „Omaniku esindaja ehk minister määrab, kes kuuluvad nõukogusse ja nõukogu kaudu, kes on organisatsiooni tegevjuht. Seega määrab pikas plaanis omanik, missugune on näiteks nukuteatri või PPA nägu ja organisatsioonikultuur.“

„Kui omaniku esindaja ehk peaminister Andrus Ansip ründas Tero Taskilat tema omanikuga kokkulepitud töötasu pärast, ja võib-olla oli väljaütlemiste tegelik sihtmärk hoopis majandusminister Parts, siis tulemus on see, et üha väiksem hulk väärikaid inimesi tahab valitsusele oma teeneid pakkuda,“ rääkis Lambot. „Kannatab avalik sektor. Kannatab meie riik.“

Hetkel kuum