Ave Lepik • 2. aprill 2013 kell 7:46

Päästeameti juht lahkus kibestunult

Veebruari lõpus päästeameti peadirektori kohalt lahkunud Kalev Timberg tunnistas intervjuus Postimehele, et siseminister Ken-Marti Vaher isegi ei küsinud, keda ta näeks oma mantlipärijana.

Timberg tunnistas väljaandele, et polnud veel valmis päästeametist lõplikult lahkuma: "Võib-olla oleksin ka midagi mõtlema hakanud, aga ilmselt oli meie siseminister väga tööga hõivatud, sest ta ei leidnud aega lahkuvate peadirektoritega kordki kohtuda, et küsida, mis organisatsioonis toimub ja millist pealikku me ette kujutame."

Timbergi sõnul kohtus ta ministriga ainult oma lahkumisüritusel. "Enne peadirektori valimist ei küsitud minult midagi. Mulle on jäänud selline tunne, nagu minu peale vaadatakse kui äratöötanud materjalile, ja seega pole mul ka huvi vaadata siseministeeriumi kui organisatsiooni peale, keda saaksin toetada," märkis päästeameti endine juht.

"Värske vere juurdetoomine võib olla õige, aga see ei pea toimuma verelaskmisega organisatsioonis. Nii tekitatakse organisatsioonis tunne, et "ülejäänud on ette nähtud põllul käimiseks, aga juhid me teile leiame"," rääkis Timberg.

Hetkel kuum