Romet Kreek • 15. aprill 2013 kell 9:08

Guruinvestor: mina veel kulda ei osta

Läinud nädalal karuturule kukkunud kulg vajab guruinvestor Jim Rogersi hinnangul korrektsiooni. Ta ütles, et tema veel kulda ei osta, kuna kukkumine on liiga väike, vahendab Bloomberg.

„See võib nüüd olla korrektsioon, mida kuld hädasti vajab,“ ütles Rogers. „Kui ta läheb piisavalt alla, siis ma hakkan ostma,“ ütles ta täna Singapuris ajakirjanikele, ütlemata, mis tasemelt ta seda on valmis tegema.

Rogers, kes juba 1999. aastal nägi ette tooraine hinnarallit, on olnud kulla toetajate poolel, kuna keskpangad paisutavad bilansse majanduskasvu elavdamiseks.2006. aasta aprillis ütles Rogers, et energia- ja toorainete buum aitab kullal murda 1000 dollarilise rekordi. 2007. aasta juulis ütles ta, et ta ei müü oma kulda. 2009. aasta oktoobris ütles ta, et kuld võib teha tipu järgmisel aastakümnel 2000 dollari tasemel, kui trükitakse raha. Augustis 2011 ütles ta, et hetkel ta rohkem kulda ei osta.

Hetkel kuum