• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  FB investor annab Eesti firmale 5 mln

  Facebooki esimene investor Peter Thiel rahastab suurpankadega võistlevat Eesti firmat TransferWise veidi rohkem kui 4,6 miljoni euroga.

  Valuutavahetusteenust pakkuv TransferWise demonstreerib tõelist innovatsiooni panganduses, lubades kasutajail liigutada oma raha üle riigipiiride, kommenteeris Thiel. Thieli investeerimisfirma Valar Ventures jaoks on rahapaigutus TransferWise'i esimene investeering Euroopasse.
  Thieli ja tema meeskonna lisandumine meie investorite sekka on meile suur samm, teatasid TransferWise'i asutajad Taavet Hinrikus ja Kristo Käärmann ettevõtte kodulehel ühispöördumises. Tema kogemused nii Facebookist kui ka PayPalist aitavad meil lahendada ülemaailmse teenuse ehitamise väljakutseid, kinnitasid asutajad.
  Hinrikuse sõnul teab Thiel, kuidas viia innovatsioon pangandussektorisse. "Tema investeering aitab meil kiiremini laieneda. Tänavu lisame palju uusi valuutasid ning viime teenuse Saksamaale, Hispaaniasse, Prantsusmaale ja Itaaliasse," lisas Hinrikus.
  Uute riikidena peaks aasta lõpuks lisanduma Kanada, Austraalia, Uus-Meremaa, Singapur, Hongkong, LAV, Venemaa, Ukraina, Iisrael, Türgi ning Euroopa riikidest Läti, Leedu, Bulgaaria ning Tšehhi Vabariik.
  Londonis asuv TransferWise on kahe tegutsemisaasta jooksul vahendanud pea 150 miljonit eurot klientide raha, sellest enam kui poole viimase kuue kuu jooksul. Pangatasudelt on nende kliendid kokku hoidnud pea kuus miljonit eurot.
  Esmalt pakuti vaid Briti naelte ja eurode konverteerimise ning ülekandmise teenust, nüüd vahendatakse seitet eri valuutat. 35 töötajaga ettevõte kasvab 20-30 protsenti kuus.
  Alates asutamisest on Transferwise kaasanud 5,65 miljonit eurot investeeringuid. Ettevõtte rahastajate hulka kuuluvad veel PayPali asutaja Max Levchin, IA Ventures, Index Ventures, TAG (Robin Klein and Saul Klein), Seedcamp, Betfairi endine juht David Yu, Le Monde'i omaniku Xavier Nieli firma Kima Ventures.
   
  Idufirma TransferWise'i looja Taavet Hinrikus oli Skype'i esimene töötaja ning strateegiadirektor. Kristo Käärmann töötas varem Deloitte Consultingus ja PwCs.
  Autor: Annika Matson, Indrek Kald
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Triinu Järviste: kas Eesti haiglaid tohib piiramatult rahastada?
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Andmekaitsele läbi sõrmede vaatamine maksab miljoneid
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.