Lennart Ruuda • 8. august 2013 kell 12:19

Viktor Siilats ostis Kernu mõisa

Kernu mõisa enampakkumise võitis kinnisvarahaldusfirma AS Evore, mille omanik on autokaupmees Viktor Siilats.

Varem Hoolekandeteenused ASile kuulunud mõisas on pikka aega osutatud teenuseid psüühilise erivajadusega inimestele. Kuna hoone on aja jooksul kulunud ja lagunenud, otsustas valitsus sellele 2009. aastal uue rakenduse leida.

2012. aasta sügisel toimus oksjon, kus tegi parima pakkumise Siilatsi firma Evore. Firma plaanib hoone restaureerida ja avada selle avalikuks kasutamiseks.

ASi Hoolekandeteenused kinnisvaradirektor Toomas Jõgeva kirjutas läinud aasta detsembris Delfi Eesti Elu portaalis, et Kernu hoone amortiseerunud olukorda arvestades on tegu positiivse sammuga. Ta arvas, et Siilatsi käe all hakkab rajatav keskus andma tulevikus tööd kümnetele inimestele.

Evore osanik Krista Siilats ei soostunud täpsustama, mida kavatsetakse mõisahoone ja sinna juurde kuuluva 21,9 hektari suuruse krundiga peale hakata, sest vormistatud on vaid ostu eelleping.

"Hea meelega räägiksin siis, kui lõplik tehing tehtud on. Mis me praegu poole pealt ikka räägime, seal on ju patsiendid veel sees ja see ei ole eriti viisakas. Oktoobri lõpp on see aeg, kus patsiendid välja kolivad ja omand üle läheb," selgitas Siilats.

Küsimuse peale, et kuidas sujuvad läbirääkimised üürnikega, kes praegu Kernu mõisa krundil elavad ja kes uue elukoha otsima peavad, vastas Siilats, et neil pole olnud mingisuguseid probleeme.

Evore mulluse majandusaasta aruande järgi omandas firma kinnisvara 1,1 miljoni euro eest. Siilats ütles, et Kernu mõisa ost moodustasb sellest umbes 400 000 eurot. Enampakkumise alghinnaks oli 350 000 eurot.

Kernu mõis kuulus 18. sajandil kuulsale baltisaksa aadlisuguvõsale Tiesenhausenitele, kelle juhtimisel hakati välja ehitama esinduslikku mõisakeskust.

Hetkel kuum